Екс-чиновника Адміністрації президента і РНБО судитимуть за державну зраду

Екс-чиновника Адміністрації президента і РНБО судитимуть за державну зраду
Читать на русском

Чиновник співпрацював з іноземною розвідкою в 2014 році.

Відносно колишнього чиновника Адміністрації президента і Апарату РНБО, якого звинувачують у державній зраді, завершили досудове розслідування. Про це APnews повідомляє з посиланням на прес-службу Служби безпеки України.

Як заявляють в СБУ, чиновник передавав представникам іноземної спецслужби секретну інформацію про найвищі органи влади. Саме розслідування базувалося на матеріалах контррозвідки СБУ.

"Під час спецоперації контррозвідка СБУ викрила та заблокувала протиправну діяльність зловмисника. За даними слідства, чиновник був завербований іноземною спецслужбою на шкоду державній безпеці України. Його закордонних "кураторів" цікавили відомості держтаємниці, до яких він мав допуск і фактичний доступ", - заявили в СБУ.

Зокрема, чиновник передавав представникам іноземної спецслужби секретну інформацію про найвищі органи влади. Наразі всі матеріали кримінального провадження за статтею 111 (Державна зрада) КК України вже направили до суду. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін до 15 років.

Нагадаємо, що про викриття колишнього чиновника АП та РНБО, який співпрацював з іноземною спецслужбою, Служба безпеки України повідомила в червні 2021-го року. Тоді оперативники заявляли, що їм вдалося встановити співпрацю чиновника категорії "Б" з кураторами. Цю діяльність він здійснював в 2014-му році.

Тоді ж APnews повідомляв, що журналістам вдалося дізнатися ім'я затриманого чиновника. За даними ЗМІ ним виявився Леонід Сергійович Пирожков, який в РНБО обіймав посаду заступника голови служби з питань економічної безпеки.

Новини партнерів

Зеленський планує повернути Крим та Донбас до 2030 року
Чоловік, який обстріляв автівку голови Держархівної служби, заявив, що "цілився у пташок"

Найпопулярніше за тиждень