Економіст: Україна може ще глибше залізти у "боргову яму", експортуючи товари

Економіст: Україна може ще глибше залізти у "боргову яму", експортуючи товари
Ексклюзив
Читать на русском

Україна може ще більше завинити іноземним фінансовим організаціям, які висувають свої вимоги відносно нашої держави.

Україна може зберегти обсяг експортованих товарів за кордон, проте обсяг надходжень буде зменшуватися через падіння цін на світовому ринку.

Про це в ексклюзивному коментарі APnews сказав економічний експерт Олег Пендзин.

"Загальний обсяг експорту товарних позицій, можливо, і буде присутній, проте ціна на нього падає на світовому ринку і загальний обсяг надходжень в Україну буде безперечно зменшуватися", - зазначив Пендзин.

"Таким чином, єдиним способом покриттям шаленого бюджетного дефіциту, який станом на сьогодні встановлений в розмірі 300 мільярдів гривень буде тільки із зовнішніх запозичень.

Це, в свою чергу, призведе до того, що ми ще більше заліземо у "боргову яму", ще більше будемо винні іноземним фінансовим організаціям і ще більше будемо залежні від тих меморандумів і тих політичних вимог, які вони висувають відносно України", - наголосив експерт.

Як повідомляв APnews, експерт пояснив, чому уряд не зможе створити обіцяні півмільйона робочих місць та скільки Україна буде відновлювати економіку після пандемії.

Новини партнерів

Знову пожежна ситуація: еколог розповів про причини пожеж в Україні та скільки вони триватимуть
Кривавий бенкет або ослаблення умов відстрілу: в Раді під виглядом "захисту полювання" намагаються протягнути браконьєрський закон

Найпопулярніше за тиждень