Є діагноз – будуть гроші. Медик розповів, кому насправді виплатили премії за боротьбу з COVID-19

Є діагноз – будуть гроші. Медик розповів, кому насправді виплатили премії за боротьбу з COVID-19
Ексклюзив
Читать на русском

Обіцяні 300% отримали тільки ті медпрацівники, у пацієнтів котрих підтвердився діагноз "коронавірус".

У п’ятницю, 5 червня, міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що всі українські медики, які "на передовій" боролися з епідемією коронавірусу, вже отримали обіцяні доплати у 300% окладу.

Однак, глава МОЗ "забув" уточнити, що ці "всі" - це медики, які працювали лише із підтвердженими випадками.

В ексклюзивному коментарі APnews фельдшер швидкої допомоги Кременчука Володимир Тарабан розповів, що премії у 300% отримали тільки ті працівники, у пацієнтів яких підтвердився діагноз "коронавірус".

За його словами, за квітень деяким працівникам лікарні дійсно виплатили по три оклади, проте далеко не всім.

"Ситуація заплутана. За квітень-місяць дійсно виплатили деяким співробітникам по три оклади, але тільки тим, хто їздив на підтверджений випадок коронавірусу, у пацієнтів яких аналізи підтвердили коронавірус.

Чи то через технічні якісь проблеми, чи то через якісь інші. Наприклад, люди, які працювали в одній бригаді, обидва виїжджали, але один отримав, а другий не отримав ці 300% за коронавірус", - наголосив Володимир Тарабан.

Також він повідомив, що деякі співробітники отримали лише по 600 гривень за допомогу у боротьбі з епідемією.

"Інші співробітники, які виїжджали і працювали в цей час отримали премії всього лише по 600 гривень за коронавірус.

Ті, хто виїжджали до людей, які хворіли на пневмонію, одягалися в ці всі захисні засоби, але аналіз не підтвердив у пацієнта коронавірус, і, відповідно, просто отримали по 600 гривень за готовність виїжджати. У колективі розмови такого плану, що (як ми це собі бачили і розуміли) наша служба екстреної медичної допомоги не працює від виробітку, тобто немає такого, що якщо поїхав на виклик, то заробив грошей.

Те ж саме виходить і з коронавірусом. Практично весь колектив вважає, що всі співробітники екстреної медичної допомоги за одну готовність виїжджати на дані виклики (тим більше, що ми не знаємо, чи буде там, куди ми їдемо, випадок коронавірусу) спочатку повинні отримувати надбавку в 300%", - зазначив фельдшер.

Також Тарабан нам розповів, що деякі медики, які не отримали надбавок, зараз намагаються довести, що вони дійсно виїжджали на виклики, в результаті чого у людей підтверджувався коронавірус.

"Як приклад можу навести, що той же лаборант, який отримує надбавку 300% за роботу з коронавірусом, він же не отримує гроші за позитивні аналізи, які він зробив. А якщо у нього не буде зовсім позитивних тестів, то він не отримує грошей? Отримує.

У нашому ж випадку, тільки ті, хто їздив на підтверджені (як виявилося) виклики (ред. – коронавірусу) отримують, але не всі.

Зараз люди борються, намагаються доводити, що вони теж були на підтверджених випадків. У когось це виходить", - резюмував медпрацівник "швидкої".

Як повідомив Володимир Тарабан, він особисто два рази виїжджав на виклики до людей з підозрою на коронавірус, проте діагноз не підтвердився. Відповідно, премії у 300% він не отримав.

"Нібито обіцяють, що з наступними зарплатами, з наступними авансами, виплатами це все компенсують.

Особисто я двічі одягався в захисні засоби, обидва випадки мої не підтвердилися аналізами як випадки коронавірусу. Я не отримував 300%", - розповів він.

Як повідомляв APnews, полтавські медики заперечують, що всі отримали надбавки в 300% за боротьбу з коронавірусом.

Новини партнерів

Не тільки Єфремов: 12 резонансних ДТП за участю українських та світових знаменитостей
У крові актора Єфремова виявили наркотики

Найпопулярніше за тиждень