Дзюдоїстка Кіндзерська, яка була виключена зі збірної України, на Олімпіаді завоювала бронзу для Азербайджану

Дзюдоїстка Кіндзерська, яка була виключена зі збірної України, на Олімпіаді завоювала бронзу для Азербайджану
Читать на русском

Кіндзерська втратила місце у збірній України в 2017 році, після чого вирішила прийняти азербайджанське громадянство.

30-літня дзюдоїстка Ірина Кіндзерська з Кам'янця-Подільського, яка чотири роки тому змінила українське громадянство на азербайджанське, виграла бронзову медаль Олімпіади 2020 на Токіо в категорії понад 78 кг, перебуваючи в складі збірної Азербайджану.

Кіндзерська перемогла в сутичці з представницею Китаю Шиян Ксю. Бій завершився достроково - іпоном. Це найвище досягнення в її кар'єрі. Примітно, що до Олімпійських ігор в Токіо дзюдоїстка готувалася у Києві.

Дзюдоїстка Кіндзерська, яка була виключена зі збірної України, на Олімпіаді завоювала бронзу для Азербайджану

Як відомо, у травні 2017 року Ірина Кіндзерська позбулася свого місця в збірній України. А після вона прийняла рішення відмовитися від українського громадянства і стати громадянкою Азербайджану.

Тоді її тренер Віталій Дуброва в коментарі журналістам повідомив, що, ймовірно, саме виключення зі збірної вплинуло на остаточне рішення спортсменки.

Примітно, що в 2016 році Ірина вийшла заміж за громадянина Азербайджану. Можливо і ця подія зіграла не останню роль в її рішенні.

Додамо, в збірній України у ваговій категорії понад 78 кг Кіндзерська вважалася третім номером і віковою спортсменкою.

У 2012 році брала участь в Олімпійських іграх в Лондоні, де посіла п'яте місце. Також у 2012 році Ірина виграла "золото" індивідуального і командного турнірів на чемпіонаті України в Севастополі, була найсильнішою на абсолютному чемпіонаті України в Донецьку і виграла "бронзу" на Кубку Європи в Цельї (Словенія).

Але у 2016 році її не взяли на Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро, а у 2017 році на чемпіонат Європи.

Раніше APnews повідомляв, 27-річний луганчанин Олександр Бондар, який змінив у 2015 році українське громадянство на російське, завоював бронзову медаль для Росії в синхронних стрибках у воду на Олімпіаді в Токіо.

Новини партнерів

Данілов пояснив кадрові перестановки в ЗСУ "омолодженням керівництва армії"
Завод "Більшовик" виставлять на продаж за 1,39 млрд гривень: у підприємства 500 млн боргу

Найпопулярніше за тиждень