"Два тижні вирішать все": Арестович розповів, чого чекати від російських окупантів

"Два тижні вирішать все": Арестович розповів, чого чекати від російських окупантів
Читать на русском

Олексій Арестович вважає, що військові РФ не повернуться на північ Київської області

Результат війни в Україні буде вирішено протягом двох-трьох тижнів. Очікується затяжна битва у східних областях.

Про це розповів радник голови Офісу президента України Олексій Арестович, повідомляє APnews.

"Маріуполь треба визволити, ми не можемо його покинути. І певні дії ми вже робимо. Якщо спочатку доля війни вирішувалася кампанією на півночі, то зараз - на сході. Залежно від її ходу й настане розуміння. Я думаю, на нашу користь все вирішиться. У них немає резерву на те, щоб активно продовжувати цю фазу. На збір цих резервів потрібно не менше 2-3 місяців. Санкції доб'ють економіку. Тобто зараз протягом 2-3 тижнів має бути вирішено. Я часто говорив "2-3 тижні", але це – з початку другої фази. Ось зараз вона починається. Думаю, за три доби вони активно мають піти та після цього 2 тижні вирішать все", - пояснив Арестович.

Він вважає, що окупанти не повернуться на північ Київської області, тому що у РФ немає можливості створити нове ударне угруповання

"З чисто військової точки зору, зараз вони переносять зусилля на схід, Маріуполь. Тобто вони через Росію повертаються, а через Білгород через Куп'янськ знову запускаються. Але у Білгороді з ними постійно щось трапляється", - наголосив радник голови ОПУ.

Як повідомляв APnews, Російська Федерація готується до затяжної війни в Україні. Так зване відведення військ у Чернігівській та Київській області не що інше, як передислокація.

Новини партнерів

Місто нагадує Бучу, а в деяких районах – Маріуполь, - мер Чернігова
Війська РФ завдали ракетних ударів по Миколаєву

Найпопулярніше за тиждень