Два прапороносця і світловідбиваючий герб: як збірна України пройшла на параді Олімпійських ігор-2020

Два прапороносця і світловідбиваючий герб: як збірна України пройшла на параді Олімпійських ігор-2020
Читать на русском

Наші спортсмени змагатимуться в 30 видах спорту.

На офіційній церемонії відкриття Олімпіади-2020 збірна України пройшла парадом по Національному стадіону у Токіо. Про це повідомляє APnews.

В цьому році в ролі прапороносців виступили два спортсмени - чоловік і жінка. У збірної України цю функцію виконали олімпійська чемпіонка з кульової стрільби Олена Костевич (для неї це вже п'ята Олімпіада) і чемпіон світу з фехтування на шпагах Богдан Нікішин.

Всього ж до складу збірної України в цьому році увійшли 157 спортсменів - це сама нечисленна делегація нашої країни за всі роки незалежності. Вони представлятимуть нашу країну в 30 видах спорту.

Найбільше українських спортсменів представлені в легкій атлетиці - 47 спортсменів і спортсменок. Найменше українців - в сучасному п'ятиборстві та тріатлоні - всього по одному.

Наша делегація пройшла по параду в спеціальній брендовому одягу, яка мала символізувати, що "спорт - це стиль життя". Сам одяг була виконана в блакитних і жовтих кольорах. А на спині курток розмістили сітловідбивчий герб України, який світиться в темряві.

Раніше APnews повідомляв, що в Токіо стартувала офіційна церемонія відкриття літніх Олімпійських ігор. Сама церемонія пройшла перед порожніми трибунами.

Новини партнерів

12 російських моряків спробували проникнути до України з «кримськими» паспортами
На пляжах Одеси після потужної зливи не рекомендують купатися

Найпопулярніше за тиждень