"Дуже скоро. Але...": Лукашенко розповів, коли піде з посади президента і хто стане новим лідером Білорусі

"Дуже скоро. Але...": Лукашенко розповів, коли піде з посади президента і хто стане новим лідером Білорусі
Читать на русском

За словами Лукашенка, це один з найскладніших питань, але, якщо будуть президентські вибори, то він не буде "педалювати".

Президент Білорусі Олександр Лукашенко на питання журналіста про те, хто буде наступним главою держави
відповів, що це одне з найскладніших питань для нього. При цьому він заявив, що після нього прийдуть люди й дуже скоро.

Про це APnews повідомляє з посиланням на пресконференцію Олександра Лукашенка.

"Це найскладніше питання. Чому складне? Я міг би відповісти, як колись мій хороший друг і старший брат Володимир Путін: кого білоруський народ обере, той і буде президентом. Це, дійсно, так", - повідомив Лукашенко.

Він сказав, що поки не визначився, яку позицію при цьому буду займати. Лукашенко додав, що не уявляє життя на пенсії, але це не означає, що він вчепився в посаду.

"Я просто хочу іноді спокійно пожити. Але коли починаю заглиблюватися в ці роздуми, думаю, що спокійного життя у мене вже не буде. Тому що така робота і так вона по мені пройшлася, що я не можу... Я вріс в цю країну. Вона - в мене. і я не розумію як можна жити... І взагалі... На пенсію піти та займатися іншою справою, я поки цього не уявляю. Але це не означає, що я в посаду вчепився. і посинілими пальцями буду триматися. Ні. Після мене прийдуть люди та навіть дуже скоро", - заявив президент Білорусі.

При цьому він закликав журналістів не гадати, коли ж він піде з посади.

"Не треба гадати, коли піде Лукашенко. Дуже скоро. Але... Я думаю, ну це важливе питання для всіх для вас... Зараз - як це було зі мною в середині 90-х - з нізвідки не з'явиться президент... Зараз інший час. Люди інші, мислять по-іншому. Виявляється у нас чоловік 15-20, які можуть вирости в президенти. Вони (претенденти - Ред.) в чомусь схожі на мене, у своїй відданості країні... Якщо будуть президентські вибори, я вам обіцяю, що я не буду педалювати. Я буду чесно поводитися (з кандидатами - Ред.). Буде п'ять осіб. Всі будуть на рівних. Але переможуть в Білорусі обов'язково прагматичні нормальні люди", - резюмував Лукашенко.

Раніше APnews повідомляв, Лукашенко заявив, що Білорусь не ввійде до складу Росії.

Новини партнерів

САП оскаржила запобіжний захід Чаусу і вимагає взяти його під варту
Лукашенко готовий встати між Україною і Росією в разі ескалації на Донбасі

Найпопулярніше за тиждень