Дубль Яремчука, асист Малиновського і вольова перемога Реброва: як наші футболісти феєрять в Європі

Дубль Яремчука, асист Малиновського і вольова перемога Реброва: як наші футболісти феєрять в Європі
Ексклюзив
Читать на русском

Лунін як і раніше не отримує ігрової практики в "Реалі".

У європейських чемпіонатах пройшли заключні матчі напередодні міжнародної паузи. Відповідно, останні матчі перед черговим перервою провели і багато українських легіонерів. Редакція APnews традиційно підготувала огляд виступів наших футболістів за кордоном.

Англія

Ярмоленко і Зінченко знову пропускали чергові матчі своїх клубів у чемпіонаті. Правда, якщо Олександр все ще відновлюється від травми, то Андрію головний тренер "Вест Гема" явно не довіряє. Зате Ярмола традиційно отримав час в Кубку англійської ліги.

На жаль, феєрії, як в матчі з "Халлом", не відбулося. "Евертон" спокійно розібрався з "молотобійцями", а сам Андрій не проявив себе ні в позитивному, ні в негативному сенсі. На рахунку Ярмоленко 27 точних передач, два ключових пасу, один удар (мимо воріт), дві невдалі обведення, два відбору і 17 втрат.

Італія

Єдиний представник України в Серії А Руслан Малиновський провів повний матч проти "Лаціо" і менш ніж пів години у поєдинку з "Кальярі". Обидва матчі "Аталанта" впевнено виграла, а український хавбек відзначився результативною передачею в поєдинку проти "орлів".

Статистика Малиновського в матчі з "Лаціо" виглядає наступним чином: один удар по воротах (заблокований), чотири вдалі обведення, 32 точні передачі, три ключових паси, виграв половину єдиноборств (8 з 16), тричі відбирав м'яч, 22 рази втрачав.

У матчі з "Кальярі" Руслан з'явився на полі на 65-й хвилині матчу за рахунку 4:2 на користь бергамасків. Матч закінчився з рахунком 5:2, проте український півзахисник участі в п'ятому забитому м'ячі своєї команди не прийняв.

Іспанія

Мадридський "Реал" впевнено обіграв "Леванте" і вийшов на перше місце в Прімері. На жаль для українських уболівальників, "сухий" матч провів Куртуа, а не Андрій Лунін. Взагалі в чотирьох стартових матчах чемпіонату Андрій ще жодного разу не вийшов на поле. Залишається сподіватися, що український кіпер отримає свій шанс в кубкових зустрічах.

Бельгія

Роман Яремчук відзначився дебютним голом за "Гент" у чемпіонаті. Причому слідом за першим результативним ударом український форвард зробив дубль. В цілому ж "Гент" розгромив "Берсхот" з рахунком 5:1. Крім Романа в стартовому складі "буйволів" з'явився і Ігор Пластун.

З'явився на поле і ще один український форвард - новачок "Сент-Труйден" Олександр Філіппов. У матчі проти "Кортрейка" екс-гравець "Десни" вийшов у старті, але забити не зміг і був замінений на 81-й хвилині. Сам матч закінчився нічиєю 0:0, а за "Кортрейк" весь матч відіграв Євген Макаренко.

Ще в одному матчі зустрілися два лівих захисники з українським паспортом - "Брюгге" з Едуардом Соболем в старті обіграв "Андерлехт" Богдана Михайличенко з рахунком 3:0. Обидва українці провели на полі весь матч, результативними діями не відзначалися.

Туреччина

Артем Кравець, який почав виступи за новий клуб, "Коньяспор", з дубля, в наступному матчі проти "Денізліспора" голом відзначитися не зміг. На поле українець провів 70 хвилин, після чого був замінений. Проте, матч так і закінчився безгольовою нічиєю.

Греція

АЕК з двома українцями в старті (Дмитро Чигринський покинув поле на 66-й хвилині, а Євген Шахов відіграв весь матч) програв матч "Атромітосу". Єдиний гол у матчі був забитий на 24-й хвилині зустрічі. А через 15 хвилин АЕК і зовсім залишився в меншості і відігратися не зміг.

Угорщина

"Ференцварош" під керівництвом Сергія Реброва здобув ще одну перемогу, причому вольову. Чинний чемпіон країни пропустив ранній гол (вже на четвертій хвилині), але зусиллями Ісаела (оформив дубль) зміг вирвати перемогу над "Академією Пушкаша". У складі "Ференцвароша" повний матч провели Ігор Харатін і Олександр Зубков.

Своєю чергою "Фехервар" Івана Петряка покуражився в матчі проти "Уйпешта" (5:1), але українець результативними діями не відзначився, вийшовши на заміну. А ось в матчі Ліги Європи проти "Стандарда" Петряк вийшов у старті, але не допоміг команді пробитися в груповий етап - угорці програли з рахунком 3:1.

Відзначимо, що два клуби зі списку - "Ференцварош" і АЕК - приїдуть в Україну в рамках єврокубків. Команда Сергія Реброва потрапила в одну групу Ліги Чемпіонів з київським "Динамо". У свою чергу АЕК став суперником "Зорі" на груповому етапі Ліги Європи.

Новини партнерів

Свідоцтво про народження і рахунок в банку: в додатку "Дія" з'явилися 10 нових функцій
За медичну марихуану! Проституція і зброя обговорюється. - Слуга Народу Брагар

Найпопулярніше за тиждень