ДТП із Трухіним - у ДБР заявили, що за кермом авто нардепа знаходилася "людина в червоному". Відео

ДТП із Трухіним - у ДБР заявили, що за кермом авто нардепа знаходилася "людина в червоному". Відео
Читать на русском

Слідство вже вивчили записи із понад тисячі камер.

За кермом автомобіля Audi народного депутата України Олександра Трухіна у день ДТП перебував не він, а чоловік у червоному одязі. Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу Державного бюро розслідувань.

Зокрема, наголошується, що слідчі ДБР уважно вивчили записи з більш ніж тисячі камер від Полтави до Борисполя – і скрізь за кермом знаходився саме чоловік у одязі червоного кольору. Окремо у Бюро наголошують, що саме цього водія зафіксувала за кермом остання робоча камера перед ДТП – вона була розташована у центрі Борисполя.

Також у ДБР ще раз наголосили, що на ділянці дороги, де сталася ДТП, камери спостереження були демонтовані. Саме тому слідчі призначили цілу серію експертиз, які мають встановити особистість водія.

"Наразі завершено чотири чотири експертизи, остання-п'ята - триває. Після її завершення можна остаточно дати відповідь щодо особи водія", - заявили в прес-службі ДБР.

У Бюро відзначили і "великий обсяг роботи", який вже провели слідчі. Зокрема, зазначається, що матеріали справи вже налічують понад п'ять томів. Також у ДБР наголосили - вони зверталися до поліції з офіційним проханням передати всі матеріали у справі, але "з невідомих причин ці матеріали не були надані".

Йдеться і про те відео, яке раніше опублікували журналісти "Української правди". Тепер відомство з'ясовуватиме, чому це відео не було передано слідчим на відповідний запит до Міністерства внутрішніх справ.

Наприкінці у ДБР наголосили – вони вже допитали значну кількість свідків, у тому числі – Олександр Трухін, інші учасники ДТП та поліцейські. І заспокоїли – поліцейського Сергія Петрика повторно викликали на допит саме як свідка.

"Жодних намірів оголошувати підозру поліцейському слідчі не планують", - зазначили представники ДБР.

Раніше APnews повідомляв, що своїми заявами після ДТП Трухіна ДБР написало явку з повинною. Таке висновок після попередньої заяви відомства зробив адвокат Олег Шрам.

Новини партнерів

Український трансгендер звинуватив Могилевську у "спробах вилікувати гомосексуальність"
Передали 2 млрд доларів за 7 років - канцлер Німеччини відповів на критику через відмову надавати зброю Україні

Найпопулярніше за тиждень