Дружина українського футболіста розповіла, як вижила при коронавірусі під час вагітності

Дружина українського футболіста розповіла, як вижила при коронавірусі під час вагітності
Читать на русском

З хворобою Ліза Третьякова зіткнулася на 16-му тижні вагітності.

Трохи більше двох тижнів тому в футбольному клубі "Олександрія" стався спалах коронавірусу. Позитивні тести одночасно здали 27 осіб, серед яких - хавбек Максим Третьяков. І якщо сам футболіст переніс хворобу легко, то його вагітна дружина зіткнулася з ускладненнями. Про це APnews повідомляє з посиланням на пост Лізи Третьякової в Instagram.

За словами Лізи, вона перенесла хворобу найважче в сім'ї. "У чоловіка була температура всього один день і втрата нюху. На шостий день після Макса захворіла Сабріна, вона перенесла складніше, два дня горіла, температура 38 і нежить. Я думала, що витримаю цю вірусну атаку, але не тут-то було. На восьмий день я захворіла і перенесла болячку важче за всіх", - розповіла Третьякова.

При цьому, як зазначила дружина футболіста, труднощі були пов'язані не з температурою або кашлем - а з втратою нюху і відчуттів смаків. І якщо смакові рецептори поступово повертаються в норму, то нюх, за словами дівчини, відсутня. "Уже півмісяця не відчуваю навіть аромат парфумів", - поскаржилася Третьякова.

З симптомів хвороби, з якими зіткнулася особисто вона, Ліза Третьякова виділила наступні:

  • "моторошна" ломота в тілі протягом чотирьох днів;
  • нежить, запалені лімфовузли і сильний біль в горлі
  • слабкість і запаморочення протягом восьми днів;
  • втрата смаків і нюху на 100%.

Але при цьому молода мама помітила, що вся сім'я майже ніяк не лікувалася від COVID-19 - щоб "не глушити свій імунітет". "Під час вірусу ми п'ємо вітаміни, обов'язково вітамін С, багато води, чаю з лимоном. Полощіть горло і часто промиваємо ніс морською водою", - розповіла Третьякова.

Як зізналася дівчина, вона ще сильніше почала нервувати після того, як стало відомо про смерть блогера Дмитра Стужука. Але зараз вона впевнена, що хвороба по справжньому небезпечна тільки для тих, у кого вже є хронічні серйозні захворювання.

Новини партнерів

Зеленський залякує депутатів. Політолог роз’яснив, чи варто чекати розпуску Верховної Ради
Теракт у Відні: в Австрії схопили ще одного терориста

Найпопулярніше за тиждень