Другий рік пандемії може бути набагато складніше першого - ВООЗ

Другий рік пандемії може бути набагато складніше першого - ВООЗ
Читать на русском

З моменту початку пандемії число загиблих у всьому світі наближається до 2 мільйонів чоловік, при цьому інфіковано 91,5 мільйона чоловік.

Другий рік пандемії коронавірусу може бути «складнішим» за перший через швидкість розповсюдження передачі інфекції та появу нових штамів вірусу.

Таку заяву зробили у Всесвітній організації охорони здоров’я, - пише APnews з посиланням на Reuters.

«Ми наближаємося до другого року (пандемії - ред.), і він може бути навіть складніше, враховуючи динаміку передачі і деякі проблеми, які ми спостерігаємо», - сказав Майк Райан, головний представник ВООЗ з надзвичайних ситуацій.

Він нагадав, що з моменту початку пандемії число загиблих у всьому світі наближається до 2 мільйонів чоловік, при цьому інфіковано 91,5 мільйона чоловік.

У ВООЗ відзначили, що після різдвяних і новорічних свят очікується ще більший приріст захворюваності, особливо в Європі і Північній Америці. Очікується він через надмірні контакти людей один з одним.

«Після свят в деяких країнах ситуація стане набагато гірше, перш ніж стане краще», - попередила Марія Ван Керхове, технічний керівник ВООЗ по COVID-19.

Раніше APnews писав, що, згідно із заявою організації, незабаром в світі виникнуть нові штами COVID-19.

Новини партнерів

Тарифи на газ знизять тільки до кінця опалювального сезону - міністр
Камені, петарди, водомети та сльозогінний газ: в Брюсселі почалися масові зіткнення з поліцією

Найпопулярніше за тиждень