Друга хвиля епідемії коронавірусу може бути значно важчою, ніж перша, - епідеміолог

Друга хвиля епідемії коронавірусу може бути значно важчою, ніж перша, - епідеміолог
Ексклюзив
Читать на русском

Накладання симптомів сезонного грипу і коронавірусу цілком може спричинити тяжкі наслідки.

Друга хвиля епідемії коронавірусної інфекції в Україні, яка може статися восени, буде важчою, ніж перша хвиля.

Про це в ексклюзивному коментарі APnews заявила завідуюча кафедри епідеміології в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця Ірина Колеснікова.

За її словами, основна причина того, що друга хвиля епідемії коронавірусу може бути важча, ніж перша – початок сезону грипу. Накладання симптомів цих двох хвороб цілком може спричинити тяжкі наслідки.

"Так, вона (ред. – друга хвиля епідемії коронавірусу) може бути важча, ніж перша, тому що восени з жовтня починається черговий сезон грипу і накладання сезонного грипу на коронавірусну інфекцію може давати дуже тяжкі наслідки", - наголосила Колеснікова.

На думку епідеміолога, після пом’якшення карантину більшість українців будуть нехтувати санітарно-гігієнічними правилами, що також може відбитися на кількості і тяжкості захворювань на Covid-19.

"Тяжкість другої хвилі епідемії коронавірусу може стосуватися і перебігу хвороби, і кількості захворілих. Ще тому, що ближче до осені, влітку, після послаблення і навіть скасування карантину, людям властиво вже настільки розслаблятися, що цілком можливе нехтування елементарними правилами, в першу чергу санітарно-гігієнічними і соціальною відповідальністю також", - відзначила фахівець.

Ірина Колеснікова також припустила, що, можливо, під час другої хвилі епідемії коронавірусу буде впроваджено масове тестування громадян. Від результатів, з її слів, залежатиме і суворість карантину.

"Суворість карантину під час другої хвилі епідемії коронавірусу залежатиме від того, скільки вже людей перехворіло до того часу. Можливо, буде запроваджене масове тестування, про що говорять на брифінгу керівники МОЗ. Тестування – це спосіб з’ясувати, чи людина вже перехворіла і має імунітет чи навпаки – не має антитіл", - зауважила вона.

Як повідомляв APnews, Кабмін продовжив карантин до 22 травня, але з рядом послаблень.

Новини партнерів

Вандали забудовами руйнують пам'ятку архітектури "Стільське Городище": Львівська ОДА буде звертатись в поліцію
Тищенко заявив, що готовий понести покарання за роботу "Велюру" на карантині

Найпопулярніше за тиждень