Патрульна поліція склала «заряджений на безпеку» музичний плейлист

Патрульна поліція склала «заряджений на безпеку» музичний плейлист
Читать на русском

В плейлист зібрали 40 повільних хітів.

Патрульна поліція України підготувала плейлист для водіїв, який допоможе їм не перевищувати швидкість. Всього в добірці, яку поліцейські виклали на YoutubeMusic, виявилося 40 пісень. Про це повідомляє APnews.

Приводом для створення цієї добірки в патрульній поліції називають запуск системи відеофіксації дорожнього руху. Тільки в перший день своєї роботи система зафіксувала 57 880 випадків перевищення швидкості. Для того, щоб знизити кількість порушень, в поліції і зробили таку добірку.

При її створенні копи спиралися на дослідження International Journal of Environmental Research and Public Health. Згідно з цим дослідженням, якщо темп музики не перевищує 100 ударів на хвилину, водій несвідомо вибирає більш безпечний стиль водіння.

За словами заступника начальника Департаменту патрульної поліції Олексія Білошицького, завдання поліцейських не тільки оформляти штрафи, а й запобігати правопорушенням. "Якщо музика може позитивно вплинути на ситуацію на дорогах, чому б не скористатися цим", - упевнений Білошицький. Причому в плейлист потрапили пісні таких відомих виконавців як Tyler The Creator, Foals, Onuka, Jungle, Gorillaz, Один в каное і Сергій Бабкін. Послухати "заспокійливий" плейлист від поліції можна за посиланням.

Читайте також:

Новини партнерів

Верховна Рада призначила членів комісії для обрання голови ДБР
Рада обрала дату для проведення місцевих виборів

Найпопулярніше за тиждень