"Дороги - краще, бізнесу важко": українська журналістка розповіла, як змінився Крим після анексії

"Дороги - краще, бізнесу важко": українська журналістка розповіла, як змінився Крим після анексії
Ексклюзив
Читать на русском

При цьому вона зазначила, що військові і бюджетники там "живуть добре"

Українська журналістка і ведуча "ЯсноПонятно" на Youtube-каналі "Страна.ua" Олеся Медведєва розповіла, що змінилося в Криму з часів анексії. За її словами, кардинальних змін немає, але дороги стали кращими. Про це вона повідомила в авторському проекті журналіста Василя Апасова "ПЕРШИЙ ПІДКАСТ" на YouTube каналі APASOV.

Медведєва розповіла, що їздила на півострів щороку, починаючи з 2015 року. І зазначила, що Крим практично не змінився, але інфраструктура стала краще.

"Крим в 2019 році для мене - це Крим у 2000 році, тільки з хорошими дорогами. Там полагодили дороги, але не можу сказати, що кардинально щось змінилося, стала краще інфраструктура, це - так", - зазначила Медведєва.

"Я кожен рік, починаючи з 2015 року, їжджу до Криму. Їжджу я туди на початку березня до мами на могилу. Через всю цю ситуацію і постійні нерви у неї стався інсульт в 45 років, і я просто не змогла її звідти забрати. І тепер я щороку їжджу до неї і попутно дізнаюся, що там відбувається", - сказала вона.

За словами журналістки, змінилися і умови для ведення бізнесу. При цьому вона зазначила, що військові і бюджетники там "живуть добре".

"Там добре зараз живуть військові і бюджетники, а от бізнес там досі вести складно. По-перше, тому що санкції - до Криму офіційно напряму дуже складно привезти якусь продукцію. Все це роблять через "треті руки", оформляють на Росію, і тільки потім завозять до Криму", - пояснила Медведєва.

Також зазначила, що не бачила на прилавках магазинів українську продукцію.

"Української продукції в магазинах я не бачила. Білоруську бачила, російську... а українську не бачила", - сказала Олеся Медведєва.

Новини партнерів

МОЗ озвучило список країн "червоної зони", після повернення з яких необхідні самоізоляція та ПЛР-тест
Колективного імунітету - немає: інфекціоніст пояснила, як COVID-19 вдарить по українцях взимку

Найпопулярніше за тиждень