До прожиткового мінімуму в Україні хочуть внести вартість інтернету і мобільного зв'язку

До прожиткового мінімуму в Україні хочуть внести вартість інтернету і мобільного зв'язку
Читать на русском

Доступ до інтернету вже є базовою потребою людини.

Оплата послуг мобільного зв'язку та інтернету може стати частиною прожиткового мінімуму в Україні. Про це APnews повідомляє з посиланням на прес-службу міністерства цифровий трансформації.

В даний момент в перелік прожиткового мінімуму входить набір різних продуктів харчування, а також ряд непродовольчих товарів і послуг, яких достатньо для забезпечення нормального функціонування організму людини. Тепер же в Мінціфри хочуть додати до цього переліку ще й мобільний зв'язок з інтернетом - як базові потреби сучасної людини.

Так, завдяки мобільному зв'язку та інтернету людина отримує можливість викликати екстрені служби, здобувати освіту або працювати дистанційно і не тільки. В даний момент прожитковий мінімум на одну людину в місяць становить 2 189 гривень. З 1 липня він повинен вирости до 2 294 гривень, а з 1 грудня - 2 393 гривень.

Відзначимо, що уряд пропонує визначати прожитковий мінімум за допомогою основних соціальних гарантій - мінімальної зарплати, пенсії за віком або державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям. Також прожитковий мінімум і застосовуватися повинен тільки по відношенню до цих виплат.

Раніше в коментарі для APnews представники "Слуги народу" розповіли про те, який прожитковий мінімум вони вважають достатнім для виживання. Виявилося, що таким мінімумом нардепам здалася суму в 4 800 гривень.

Новини партнерів

Херсонські ЗМІ влаштували демарш через "таємний" візит Зеленського
Господар нацькував: у Києві бійцівський пес на смерть загриз трьох маленьких собачок, - відео

Найпопулярніше за тиждень