У розпал карантину до Фінляндії полетів перший спецрейс з українцями для сезонної роботи

У розпал карантину до Фінляндії полетів перший спецрейс з українцями для сезонної роботи
Читать на русском

На борту відлетіли близько 200 громадян України

З України до Фінляндії вилетів перший чартерний рейс з сезонними працівниками. Про це APnews повідомляє з посиланням на сюжет ТСН.

Таке виключення з карантинних обмежень зробили, так як у Фінляндії не можуть впоратися з весняною посівною. Зазвичай в цей період на їх полях працювали близько 15 тисяч українців. Зараз же через закриті кордони робочої сили немає.

На борту літака 23 квітня полетіли близько 200 громадян України. Це перший спецрейс, але не останній. Всього до сільгоспробіт в Фінляндії планують залучити близько тисячі працівників з України.

У посольстві України в Фінляндії раніше заявляли, що ніякої інформації про чартери немає. А потім опублікували інформацію про прийом заявок на роботу за кордон.

"Кордони Фінляндії закриті, але уряд Фінляндії вирішив дозволити деяким іноземним сезонним працівникам, зокрема деяким певним громадянам України в'їхати до Фінляндії", - повідомили у посольстві. По прильоту всі працівники зобов'язані пройти двотижневий карантин. У сюжеті наголошується, що списки осіб і спецрейси погоджують з МЗС України.

Раніше APnews повідомляв, що одна із європейських країн дозволила громадянам виїжджати за кордон у розпал пандемії.

Новини партнерів

Ватажки "ДНР" вирішили повернути Донецьку "історичну назву"
"Підчистив" інформаційний простір: Політолог пояснив, чому затих скандал із "плівками Єрмака"

Найпопулярніше за тиждень