До 2070 року всі країни будуть використовувати атомну енергетику та водень - екс-міністр

До 2070 року всі країни будуть використовувати атомну енергетику та водень - екс-міністр
Ексклюзив
Читать на русском

Іван Плачков вважає цілком реальним відмова України від вугілля, нафти та газу до 2070 року

Всі країни Західної Європи зараз декларують відмову від викопного палива - така світова тенденція. Про це в коментарі APnews розповів колишній міністр палива та енергетики України Іван Плачков.

"Це така світова тенденція. Це декларують всі країни Західної Європи, вони це декларують десь до 2040-2050 року, тому прем'єр-міністр дуже мудро сказав, що через 50 років, до 2070 року, тобто він нам дав додаткові 20 років", - зазначив екс-міністр.

При цьому він вважає, що в принципі заяву прем'єр-міністра Дениса Шмигаль про відмову України від нафти, газу й вугілля до 2070 року цілком реальна.

"Я думаю, що це цілком реально, тому що, на мій погляд, майбутнє енергетики буде складатися з атомної енергетики та водню. Атомна енергетика виробляє електроенергію, яку ми споживаємо, а в період зниження вжитку електроенергії, виробляється водень, який йде на транспорт та локальні джерела електроенергії. я думаю, що десь в році 30 і за 15-20 років повністю зміниться структура в розвинутих країнах, я після цього підуть країни як Україна, Китай, Індія. Важко все спрогнозувати, тому що не все населення планети має доступ до електроенергії, а ми відмовляємося від викопних джерел", - підсумував Плачков.

Як раніше повідомляв APnews, Валентин Землянський назвав утопією заяву прем'єр-міністра Дениса Шмигаля про те, що Україна до 2070 року повністю відмовиться від викопного палива.

Новини партнерів

Під суд піде серійний ґвалтівник, який "полював" у Києві на схожим за типажом жінок
У Дніпрі чоловік навмисно підірвався на гранаті, щоб отримати вихідний

Найпопулярніше за тиждень