Дитячі садки не відчиняють: скільки коштує найняти няню в період карантину

Дитячі садки не відчиняють: скільки коштує найняти няню в період карантину
Ексклюзив
Читать на русском

Незважаючи на побоювання, що ця послуга стане дорожчою через попит, поки стрибка в ціні не було

В Україні починають послаблювати карантинні обмеження і потихеньку відкривати дрібний бізнес, а значить - з'являється все більше робочих місць. Однак при цьому дитячі садки і школи, як і раніше, залишаються закритими.

APnews вирішив з'ясувати, скільки коштує найняти няню для дитини в цих умовах. Редакція перевірила ціни як на професійних ресурсах, так і на сайті оголошень OLX.

Сама послуга називається бебісіттінг або няня додому. В Україні діють агентства, які надають професійну няню. Плюси замовляти того, хто буде сидіти з дитиною через такі компанії в тому, що роботодавець бере на себе відповідальність за персонал. І в разі, якщо будуть якісь претензії, можна буде офіційно звернутися в компанію і вимагати відшкодування збитків.

Няня через агентство

В середньому, ціна варіюється близько 1000 гривень на добу, від 100 до 250 гривень за годину. Все буде залежати від віку дитини, якщо дитина - немовля, ціна зазвичай трохи вище (на 50-100 гривень). Через агентства можна замовити навіть англомовну няню, няню-виховательку чи няню-гувернантку, яка ще й буде утримувати будинок в порядку. Ціна в такому випадку також може на 50-100 гривень в годину піднятися.

Няня по оголошенню

Якщо ж ви не хочете наймати няню через агентство, можна це зробити через будь-який сайт оголошень. Однак врахуйте, що тут ймовірність зустріти шахраїв вища. А відповідати за шкоду буде просто нікому. Важливо враховувати й те, що ціни особливо не відрізняються. Няні погодинно зазвичай вимагають близько 100 гривень на годину. "Виграти" в грошах можна за умови, якщо вам потрібна няня на місяць. У такому випадку ціна, виходячи з оголошень, може стартувати від 7-8 тисяч гривень на місяць (близько 250 гривень на день).

Інше питання ще в тому, що добиратися до роботи няні буде складно, з умовою, що транспорт поки не працює. Хороший варіант - знайти няню, яка живе недалеко від вас.

Незважаючи на побоювання, що ця послуга підніметься в ціні, поки ніякого стрибка не видно - ціни були такими і до карантину. Але невідомо, як буде далі. Адже карантин хоч і почали вже послаблювати, сама ситуація з обмеженнями роботи дитячих установ може затягнутися аж до вересня, попит підніметься, і відповідно - може піднятися ціна. Якщо не у агентств, то у приватних нянь точно.

Читайте також:

Новини партнерів

Реальний рівень безробіття в Україні значно перевищує офіційні дані - економіст
Верховний суд зобов'язав водіїв пропускати пішоходів, навіть якщо вони порушують ПДР

Найпопулярніше за тиждень