Дистанційне навчання, маски та зміна графіку: як будуть вчитись школярі під час карантину

Дистанційне навчання, маски та зміна графіку: як будуть вчитись школярі під час карантину
Ексклюзив
Читать на русском

Шкарлет закликав використовувати більші приміщення, наприклад актові зали та коридори

Виконуючий обов’язки голови Міністерства освіти і науки Сергій Шкарлет розповів, що у населених пунктах в "червоній" зоні карантину, навчання буде відбуватись дистанційно. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву Шкарлета.

"У разі встановлення "червоного" освітній процес буде відбуватися тільки дистанційно. У 19 зонах встановлено червоний режим... Хочу нагадати, що переважна більшість закладів освіти - є комунальними, і фінансове забезпечення покладається на міські/селищні ради", - сказав він.

Водночас Шкарлет підкреслив, що Міністерство освіти і науки звернулось до обласних державних адміністрацій, керівників департаментів освіти і науки обласних та Київської міської державної адміністрації та закладів освіти з вимогою, де чітко зазначено, що керівники закладів та їх заступники мають в обов’язковому порядку забезпечити безперебійне водо-, електро-, газо- та теплопостачання, забезпечити підвезення до місцевості учнів і працівників до закладу освіти і у зворотному напрямку.

"Рекомендовано також забезпечити заклади засобами індивідуального захисту, засобами для дотримання особистої гігієни та відповідним обладнанням. Використання індивідуальної маски може бути не лише промислового виробництва, а й самостійного", - зазначив Шкарлет.

Крім того, Міносвіти направило до керівників департаментів освіти і науки обласних та Київської міської державної адміністрації методичні рекомендації щодо викладання навчальних предметів у закладах загальної середньої освіти у 2020-2021 році. У них рекомендовано керівникам закладів освіти запровадити гнучку структуру організації навчального процесу, передбачити можливість змінити терміни проведення канікул, початку та закінчення семестру з урахуванням епідеміологічної ситуації. Батькам дітей, які знаходяться в зоні ризику, по можливості рекомендували обрати більш безпечний спосіб навчання.

Шкарлет закликав використовувати більші приміщення, наприклад актові зали та коридори. Він пояснив, що всі рекомендації, алгоритми та нормативи узгоджуються зі світовими стандартами з найкращих європейських країн.

Також Міністерство освіти і науки підготувало новий проект положення про дистанційне навчання, який передбачає:

  • спрощення процедури організації дистанційного навчання;
  • унормовано реалізацію змішаного навчання, а також враховано особливості дистанційного навчання під час карантину.
Читайте також:

Новини партнерів

У МОН пообіцяли надбавки вчителям, які працюють дистанційно
Інфекціоніст: необережні вибори можуть приректи людей на болісну смерть

Найпопулярніше за тиждень