Директора підприємства судитимуть за трьома статтями через розкрадання 2 мільйонів при ремонті у Раді

Держкошти
Читать на русском

Фігуранту загрожує до 12 років ув’язнення.

Слідчі Національної поліції викрили розкрадання понад 2 мільйонів гривень державних коштів, які призначалися для реконструкції систем опалення в адміністративних будинках Верховної Ради. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Внаслідок незаконних дій директору одного з підприємств повідомлено про підозру. У повідомленні йдеться, що він підробив документи і привласнив державні гроші. При цьому, деякі посадовці парламенту допомагали йому в укладанні угоди.

"Фігурант у 2016 році привласнив понад 2 млн гривень державних коштів. Гроші призначалися для реконструкції систем опалення холодопостачання та зміни нагрівальних приладів в адмінбудинках Верховної Ради України", - зазначили в МВС.

Директорові підприємства загрожує покарання за трьома статтями Кримінального кодексу України - 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах), стаття 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) і стаття 366 (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, вчинених групою осіб).

Наразі обвинувальний акт вже направлено до суду. Фігуранту справи загрожує до 12 років позбавлення волі.

Як повідомляв APNews, капітана ЗСУ судитимуть за розкрадання авіаційного гасу.

Новини партнерів

Найбагатші люди світу "збідніли" на 78 млрд доларів за добу через епідемію коронавірусу
Зеленський затвердив в Національну інвестиційну раду іноземців та міністрів

Найпопулярніше за тиждень