"Динамо" - "Шахтар" 2:3. Гольова перестрілка в Києві

"Динамо" - "Шахтар" 2:3. Гольова перестрілка в Києві
Читать на русском

Перемогу "гірникам" подарував вийшов на заміну Тайсон.

"Шахтар" обіграв "Динамо" в центральному матчі 29-го туру Української прем'єр-ліги. Результат гри "гірники" вирішили по суті ще в першому таймі завдяки точним ударам Тараса Степаненка та Євгена Коноплянки. Про це за підсумками зустрічі повідомляє APnews.

У складах обох команд вистачало сюрпризів, багато в чому через травми і перебір карток:

"Динамо": Бойко, Піваріч - Сирота, Кадірі - Кендзьора, Шапаренко - Сидорчук, Русин (Де Піна, 46) - Буяльський (Каргбо, 84) - Цітаїшвілі (Караваєв, 74), Вербич.

"Шахтар": Трубін, Болбат (Сіпріано, 54) - Матвієнко - Вітао - Додо, Степаненко (Бондаренко, 76) - Маркос Антоніо, Коноплянка (Марлос, 76) - Патрік - Соломон (Тайсон, 71), Мораес (Фернандо, 76).

Перший момент у матчі виник вже на другій хвилині, коли гравці "Шахтаря" занадто безтурботно перепасовувалися біля своїх воріт. На щастя для донеччан Цітаїшвілі не встиг ні пробити, ні віддати передачу партнерам. Майже відразу ж Алан Патрік зі штрафного перевірив Бойко. Після цього гра заспокоїлася до 10-ї хвилини, коли підлеглі Каштру створили перший момент з гри. Після цього команди встигли обмінятися ще кількома моментами. На спроби Цітаїшвілі і Русин вивести на ударну позицію Буяльського, "гірники" відповіли швидкою контратакою "Шахтаря". Але і там теж до удару не дійшло.

Знову гра спалахнула на 31-й хвилині, коли Євген Коноплянка навісив в штрафну. Навіс не пройшов, але після цього м'яч заметушився по штрафному і в результаті відскочив до Болбата. Удар Сергія прийняла на себе штанга, але з добиванням Степаненко не впорався вже ніхто. А через 8 хвилин "Шахтар" подвоїв свою перевагу. Причому зробив це якось занадто буденно. Євген Коноплянка отримав м'яч в районі штрафного і фірмовим рухом змістився вправо і пробив. Бойко не виручив, і на перерву команди пішли за рахунку 0:2.

У другому таймі "Динамо" забило в першій же атаці. Цітаїшвілі на 51-й хвилині здорово навісив на Шапаренко, але з його ударом впорався Трубін. Однак зафіксувати м'яч кіперу "Шахтаря" не вдалося, і Вербич як і Степаненко 20-ю хвилинами раніше зіграв на добиванні. Повторитися могла й історія з другим голом. Адже через 8 хвилин Цітаїшвілі з лінії карного майданчика щільно пробив по воротах. Донеччан врятував рикошет від Степаненко.

Але перевага "Шахтаря" протрималося всього 8 хвилин. На 67-й хвилині Олександр Сирота майстерним пасом перекинув всю оборону донеччан. А Карлос Де Піна скористався виходом Трубіна і перекинув воротаря "гірників". Але якщо до цього "Шахтар" виглядав розслабленим, камбек динамівців змусив тренерський штаб донеччан підтягнути резерви. І Тайсон, який з'явився на полі на 71-й хвилині, вже на 72-й чудовою передачею вивів Алана Патріка на ударну. 21-й номер донеччан прошив Бойко.

Після третього забитого м'яча "Шахтар", який, здавалося, "поплив", знову забрав м'яч. А завдяки виходу на поле все того ж Тайсона і Марлоса якість перепасовок значно підвищилася. На жаль, в останні 20 хвилин динамівцям не вдалося нав'язати боротьбу "гірникам". Більше того, вже у додатковий час Йосип Піварич "зрізав" Алана Патріка й пішов з поля через червону картку.

Фінальний свисток зафіксував рахунок 2:3. Це означає, що у "Динамо" як і раніше 55 очок, і вже завтра киян з другого місця може змістити "Зоря" і наздогнати "Десна".

Читайте також:

Новини партнерів

В Австрії пострілом в голову вбили політемігранта з Чечні, який критикував Кадирова
Шмигаль пояснив механізм підвищення мінімальної заробітної плати у 2021 році

Найпопулярніше за тиждень