"Динамо" раніше всіх клубів Східної Європи здобуло 100 перемог в Лізі Чемпіонів

"Динамо" раніше всіх клубів Східної Європи здобуло 100 перемог в Лізі Чемпіонів
Читать на русском

Першу перемогу в найпрестижнішому європейському клубному турнірі "Динамо" здобуло в 1967-му році.

Перемога над "Гентом" в плей-офф Ліги Чемпіонів стала для "Динамо" сотої в головному єврокубку. Про це APnews повідомляє з посиланням на Sport.ua.

При цьому київський клуб став першим серед всіх команд Східної Європи, якому підкорилася ця позначка. 59 раз кияни перемагали на домашньому стадіоні, і ще 41 разів обігравали суперників на виїзді. Вперше в головному клубному турнірі Старого Світу "Динамо" виграло ще 20 вересня 1967 го року, обігравши на виїзді шотландський "Селтік" з рахунком 2:1.

Цей результат для "Динамо" добували 15 різних тренерів. І якщо в плані проведених матчів в єврокубках Лобановський поступився Луческу, то за кількістю перемог в найпрестижнішому європейському клубному турнірі румунському фахівцеві до легенди киян ще далеко - Валерій Васильович виграв 45 поєдинків в Кубку або Лізі Чемпіонів біля керма "Динамо".

Крім нього велику кількість перемог на свій рахунок записали такі фахівці: Олексій Михайличенко - 9, Йожеф Сабо і Юрій Сьомін - по 8, Анатолій Дем'яненко та Анатолій Пузач - по 5 перемог.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що екс-гравець "Динамо" Андрій Ярмоленко відмінно проявив себе в матчі Кубка Ліги за "Вест Гем". Український вінгер взяв участь в чотирьох голах "молотобійців".

Новини партнерів

Струс мозку та постріли: на Вінниччині побилися кандидати у депутати
Війна з самопризначенням: Раду просять змінити Закон "Про ДБР", щоб директора Бюро призначав Кабмін

Найпопулярніше за тиждень