Деякі регіони України можуть знову повернутися до жорсткого карантину, - Ляшко

Деякі регіони України можуть знову повернутися до жорсткого карантину, - Ляшко
Читать на русском

Якщо українці не будуть дотримуватися протиепідемічних заходів, то найбільш "заражені" регіони знову повернуться до жорсткого карантину.

Деякі області в Україні можуть повернутися до жорстких карантинних обмежень через різке збільшення кількості захворювань на коронавірус.

Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка.

За його словами в Україні є декілька сценаріїв щодо введення жорсткого карантину або ж його пом’якшення.

Санлікар наголосив, що у разі, якщо українці не будуть дотримуватися протиепідемічних заходів, то кілька найбільш «заражених» регіонів знову повернуться до жорсткого карантину.

"Якщо ми рухаємося без сезонності, в деяких областях нашої країни жорсткий карантин може бути введений з 22 червня, динаміка зростання може показати ці цифри.

Якщо ми підемо по іншому сценарію, ймовірність того, що влітку ми можемо пройти без карантину - також досить висока, країна 3-4 місяці може прожити без карантину.

Головне зараз - правильно дотримуватися протиепідемічних норм і м‘яко виходити з карантинних обмежень. Якщо цього не робити - ми вже можемо деякі області запускати у карантин, в тому числі і жорсткий карантин", - заявив головний санлікар ляшко.

Як повідомляв APnews, Україна побила черговий "рекорд" з кількості хворих COVID-19. За минулу добу захворіли понад 800 громадян.

Новини партнерів

Збір підписів та електронне голосування: що прийняла Рада під виглядом закону про референдум
Рада в першому читанні проголосувала за законопроект Зеленського про референдум

Найпопулярніше за тиждень