Десятки біженців знову намагалися прорвати польський кордон, закидуючи поліцію камінням

Десятки біженців знову намагалися прорвати польський кордон, закидуючи поліцію камінням
Читать на русском

Інцидент стався вночі.

Близько чотирьох десятків біженців знову намагалися прорватися через польсько-білоруський кордон. Інцидент стався у ніч з 26 на 27 грудня.

Про це повідомляє державна прикордонна служба Польщі, передає APnews.

Уточнюється, що мігранти у бік польських патрульних кидали каміння. При цьому ніхто не постраждав.

"Сьогодні після півночі на ділянці, яку охороняє прикордонна служба в районі населеного пункту Мельник, група з 36 іноземців форсувала кордон. У бік польських патрулів кидали каміння. Ніхто не постраждав", - йдеться в повідомленні.

Варто нагадати, що так звана "міграційна криза" на польсько-білоруському кордоні виникла у зв'язку із напливом великої кількості біженців, які хочуть через Мінськ потрапити до Європейського Союзу.

В свою чергу, європейські країни звинувачують Білорусь в умисному створенні міграційної кризи. США, Польща і Велика Британія також покладають відповідальність за те, що відбувається на Росію.

Як повідомляв APnews, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецкий закликав НАТО усвідомити, що Росія та її союзники хочуть змінити геополітичну систему та роз'єднати ЄС, використовуючи нарощування військ біля України, газову та міграційну кризи. Він не виключає, що незабаром може погіршитись ситуація в Україні та на кордонах ЄС, якщо альянс не почне діяти.

Новини партнерів

У МОН не знають, скільки вчителів звільнились через відсутність щеплення від COVID-19
На Херсонщині дівчатка-підлітки розгромили чужий будинок та побили господиню

Найпопулярніше за тиждень