Держсекретар США заявив, що Україна втрачає третину свого ВВП через корупцію

Держсекретар США заявив, що Україна втрачає третину свого ВВП через корупцію
Читать на русском

Також Блінкен назвав і приблизну суму таких втрат - до 40 мільярдів доларів.

Україна втрачає близько третини свого ВВП через корупцію. Про це APnews повідомляє з посиланням на виступ держсекретаря США Ентоні Блінкена на відкритті конференції з питань реформ.

За словами Блінкена, на цей час в Україні найважливішим питанням є вибудовування довіри до уряду. Держсекретар США підкреслив важливість законопроєкту про Вищу раду правосуддя і закону про Вищу кваліфікаційну комісію суддів для боротьби з корупцією.

"$40 мільярдів... Приблизно 30% українського ВВП втрачається через корупцію, може і більше. Це переплата за енергетику, це недообслуговування українських лікарень і шкіл, а також хабарі", - заявив Блінкен.

Як приклад спільної боротьби з корупцією Блінкен зазначив співробітництво між USAID і Міністерством цифровий трансформації. В рамках цієї співпраці вдалося ціфровізувати понад 30 державних послуг. Серед них - реєстрація бізнесу і видача дозволів на забудову.

Серед інших важливих напрямків Блінкен виділив законодавство щодо демілітаризації і деполітизації СБУ, а також боротьбу з корупцією у вищих ешелонах влади. На додаток до цього він закликав проводити прозорий відбір керівництва НАБУ і САП на основі заслуг кандидатів.

Раніше APnews повідомляв, що в податковій Києва чиновники "не помічали" порушень і завдали шкоди на 2,5 мільярда гривень.

Новини партнерів

Нікарагуа уклала договір з Кримом: МЗС протестує
Приватні перевізники купили для Києва гібридні автобуси. Як вони виглядають і коли вийдуть на маршрут

Найпопулярніше за тиждень