Державіаслужба заборонила МАУ здійснити рейс Київ – Лондон за дві години до вильоту

Державіаслужба заборонила МАУ здійснити рейс Київ – Лондон за дві години до вильоту
Читать на русском

Рейс був організований для доставки на роботу до Великої Британії українських заробітчан.

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" через заборону Державної авіаційної служби України скасувала рейс PS1118 Київ-Лондон, який мав відбутися у середу, 29 квітня, о 12:40.

Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву "МАУ" у Facebook.

Як пояснила авіакомпанія у прес-релізі, рейс був організований для доставки на роботу до Великої Британії українців, які мають довгостроковий контракт із роботодавцем за кордоном.

"Рейс було організовано на замовлення роботодавця, який завчасно потурбувався про забезпечення українських громадян довгостроковими контрактами. У цих умовах українці можуть легально та офіційно бути працевлаштовані та перебувати на території Великої Британії. Відповідно, ця категорія не є ризиковою для України. Ці громадяни не потребуватимуть евакуації найближчим часом і не будуть потенційними розповсюджувачами на території України COVID-19", - наголосили в авіакомпанії.

У повідомленні йдеться, що заборону від Державіаслужби було отримано за дві години до запланованого часу вильоту без зазначення підстав і посилань на нормативні документи. При цьому, у "МАУ" стверджують, що авіакомпанія подала всі необхідні документи для отримання дозволів вчасно і розраховувала на "завчасне або в розумні терміни отримання рішення".

Згідно з інформацією авіаперевізника, пасажири рейсу - жителі різних регіонів України, які добиралися до столичного авіаційного вузла в умовах відсутності регулярного наземного пасажирського сполучення - наразі перебувають у терміналі Міжнародного аеропорту "Бориспіль".

"Ми, звісно, чули учорашню заяву очільника МЗС України у ЗМІ щодо "нелогічності" відправлення українських заробітчан за кордон в умовах пандемії, а також про те, що уряд налаштований конструктивно і готовий до перегляду позиції... Але до ранку 29 квітня жодних офіційних вказівок та документів з цього приводу до нас не надходило.

Наразі авіакомпанія намагатиметься отримати дозвіл на виконання рейсу та надати можливість українцям дістатися до роботи, працевлаштуватися та забезпечити свої родини засобами для існування", - зазначила директор з комунікацій "МАУ" Євгенія Сацька.

Як повідомляв APnews, уряд тимчасово заборонив українцям виїжджати за кордон на заробітки.

Новини партнерів

Нардепи зібрали 150 підписів щодо застосування спецпроцедури до "банківського закону"
Жорсткі умови і тотальний контроль. Чому підприємці скаржаться на відкриття ринків з 1 травня

Найпопулярніше за тиждень