Депутату-зрадниці, призначену окупантами "мером" Мелітополя, оголосили підозру

Депутату-зрадниці, призначену окупантами "мером" Мелітополя, оголосили підозру
Читать на русском

Галину Данильченко підозрюють у державній зраді

Депутату міської ради Мелітополя від "Опозиційного блоку" Галині Данильченко, яку окупанти назвали "мером" міста, оголосили підозру. Її викрили у державній зраді.

Про це повідомляє APnews із посиланням на Офіс генерального прокурора України.

"За процесуальне керівництво Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру депутату Мелітопольської міської ради за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що Данильченко на шкоду державному суверенітету, територіальній цілісності, недоторканності України та інформаційній безпеці перейшла на бік ворога під час військового періоду.

"На виконання отриманого від Російської Федерації завдання представниця місцевої влади проголосила себе "виконувачем обов'язків Мелітопольського міського голови" та активно здійснювала дії з організації та впорядкування окупаційної влади на території Мелітополя та Мелітопольського району. Проголосивши про створення невизначеного законодавством України органу – "Комітету , підозрювана закликала громадян України до його підтримки та припинення опору жителів міста окупаційної влади", - підсумували правоохоронці.

Як повідомляв APnews, жителі Мелітополя вийшли на мітинг проти російських окупантів. Люди вимагали звільнити мера міста Івана Федорова, якого окупанти викрали та вивезли у невідомому напрямку.

Новини партнерів

Окупанти обстріляли кілька районів Києва: є жертви та постраждалі
В Одесі СБУ затримала російського шпигуна

Найпопулярніше за тиждень