Депутати від «Голосу» вимагають звільнити Ємця з посади міністра охорони здоров’я

Депутати від «Голосу» вимагають звільнити Ємця з посади міністра охорони здоров’я
Читать на русском

«Голос» вимагає ухвалити постанову на позачерговій сесії 30 березня і звільнити Іллю Ємця.

Фракція “Голос” підготувала Проект постанови про звільнення Іллі Ємця з посади міністра охорони здоров’я, вимагаючи звільнити Ємця на найближчій позачерговій сесії парламенту, 30 березня. Про це йдеться у заяві на сайті політсили.

Так, депутати вважають, що Ілля Ємець за три тижні довів свою повну неспроможність виконувати обов’язки міністра.

«Ілля Ємець повністю провалив підготовку України до боротьби з коронавірусом. Провалив організацію тестування населення. Заблокував 67 мільйонів гривень, за які давно можна було купити тести і захисні костюми для лікарів. Перешкоджав впровадженню другого етапу медичної реформи. Та намагався поставити смотрящого до ДП «Медичні закупівлі України». За це він повинен понести не лише політичну відповідальність. Його бездіяльність мають розслідувати правоохоронні органи», — заявила народна депутатка Ольга Стефанишина.

У політсилі також зазначили, що чутки про відставку Ємця ходять уже не перший день, але досі немає певності у тому, що його звільнення будуть ініціювати на позачерговому засіданні парламенту у понеділок.

Крім того, депутати вимагають призначити на посаду незалежну, компетентну і фахову людину, яка розуміє процеси в системі охорони здоров’я, знає, як ефективно реалізувати реформу з 1 квітня та зможе приймати швидкі антикризові рішення в умовах пандемії, що насувається на Україну.

У партії додали, що Україна не готова до протидії епідемії COVID-2019, українські лікарі не захищені та не мають чітких інструкцій, як діяти у випадку виявлення хвороби.

Як повідомляв APnews раніше, відразу кілька нардепів заявили, що глава МОЗ Ємець скоро піде у відставку.

Новини партнерів

У Тернопільській області коронавірус виявили у жінки та двох дітей
У МЗС пояснили з яких країн можна дістатися в Україну автомобілем

Найпопулярніше за тиждень