Справу "луцького терориста" Кривоша передали в суд

Справу "луцького терориста" Кривоша передали в суд
Читать на русском

Максиму Кривошу пред'явили підозру за сімома статтями

Волинська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо Максима Кривоша, який 21 липня 2020 року захопив автобус з пасажирами в центрі Луцька. Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу Офісу прокурора.

"Слідство встановило, що місцевий житель, маючи при собі автомат Калашникова, боєприпаси та вибухові пристрої 21 липня 2020 року в центрі Луцька захопив в заручники 13 осіб - водія і пасажирів рейсового автобуса, серед яких був неповнолітній, і утримував їх 12 годин. В протягом дня обвинувачений здійснював постріли з наявного у нього зброї, підірвав гранату поблизу службового автомобіля поліції і ще одну гранату кинув у бік правоохоронців, посягаючи на їх життя ", - йдеться в повідомленні.

Кривоша підозрюють у скоєнні злочину за такими статтями:

  • частина 2 статті 147 "Захоплення і утримання заручників з метою спонукання посадових осіб органів державної влади до вчинення певних дій";
  • частина 1 статті 258 "Вчинення терористичного акту і завідомо неправдивого повідомлення про підготовку вибуху";
  • частина 1 статті 259 "Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу громадян";
  • частини 1 і 2 статті 263 "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими пристроями";
  • частини 1 статті 280 "Примушування працівника автомобільного транспорту до невиконання службових обов'язків шляхом погрози вбивством";
  • частини 3 статті 289 "Незаконне заволодіння транспортним засобом";
  • статті 348 "Замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків".

21 липня 2020 року в центрі Луцька Максим Кривошей захопив рейсовий автобус приміського сполучення. При цьому він був озброєний і при собі мав вибухівку. В автобусі перебували 13 осіб.

Новини партнерів

У Харкові чоловік викинувся з балкона: його труп не прибирали цілу ніч
Максима Степанова відправлять у відставку: в «СН» назвали умову

Найпопулярніше за тиждень