ДБР звернулось до адвокатів Порошенка з проханням "не влаштовувати шоу"

ДБР звернулось до адвокатів Порошенка з проханням "не влаштовувати шоу"
Читать на русском

У Бюро також пояснили, чому сьогодні не пропустили захист п'ятого президента до слідчих

Державне бюро розслідувань почало "воювати" з адвокатами підозрюваного у держзраді Петра Порошенка та закликало їх "не влаштовувати політичне шоу". Відповідне звернення з’явилось на сайті ДБР після того, як представники п’ятого президента просили допитати їх замість підозрюваного.

Про це APnews пише з посиланням на сайт Бюро.

Кажуть, що адвокати справді мають право бути присутніми під час проведення допитів та інших процесуальних дій своїх клієнтів, але не можуть їх заміняти.

"Сьогодні до ДБР викликано народного депутата України Петра Порошенка. Якби він прибув у визначений час, його адвокати мали б змогу супроводжувати депутата на законних підставах. Без підозрюваного слідчі не могли вчиняти жодних процесуальних дій, а тому присутність адвокатів у кабінетах слідчих не мала жодного сенсу", - наголосили в ДБР.

Та додали, що не пропустивши адвокатів Порошенка на режимну частину будівлі Державного бюро розслідувань, вони законів не порушили.

APnews писав, що Верховний суд викликав Зеленського на засідання за позовом Порошенка.

Що було раніше?

У Державному бюро розслідувань офіційно Порошенка підозрюють у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій. Адвокат Петра Порошенка Ілля Новіков назвав ситуацію з підозрою екс-президенту "Олів'єГейт".

За його словами, Порошенко точно повернеться до України, але лише після закінчення відпустки. Також оголошення підозри Порошенку прокоментував і президент України Володимир Зеленський, заявивши, що "згодом люди побачать, хто є хто".

Також Новіков виступив з вимогою викликати на допит Зеленського, Безуглу, Арахамію та ще трьох чиновників

Новини партнерів

Каратист Горуна побився з депутатом у Львівській райраді. Відео
Смертельна пожежа на Вінниччині: орендаторці бази відпочинку обрали запобіжний захід, їй загрожує 8 років в'язниці

Найпопулярніше за тиждень