ДБР повідомило про підозру чотирьом копам: побили адвоката

ДБР повідомило про підозру чотирьом копам: побили адвоката
Читать на русском

Підозрюваним за скоєне загрожує до восьми років ув'язнення.

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру у побитті адвоката трьом київськими патрульним поліцейським та співробітниці Святошинського управління поліції.

Про це повідомляє APnews з посиланням на пресслужбу ДБР. Зазначається, що влітку 2020 року адвокат випадково став свідком затримання поліцейськими подружжя через підозру у зберіганні наркотиків. Адвокат запропонував їм правову допомогу й усно уклав з подружжям угоду.

Після чого чоловік надав патрульним адвокатське посвідчення та висунув законну вимогу зняти з його підзахисних наручники. Проте, правоохоронці відмовилися виконувати вимоги адвоката.

Після прибуття слідчо-оперативної групи інспектор відділу дізнання не допустила захисника до місця проведення огляду події та наказала його покинути. Також вона заборонила фіксувати слідчі дії на мобільний телефон, ігноруючи законні вимоги адвоката та затриманого.

Зі свого боку, патрульні виконували протиправні вказівки інспектора: стали відштовхувати адвоката, який намагався підійти до підзахисних, потім з його рук вибили телефон, повалили його на землю і кілька разів ударили по тулубу. Після цього правоохоронці одягли на адвоката наручники та доставили до відділу поліції.

"Інспектор відділу дізнання підозрюється у втручанні у діяльність захисника з використанням свого службового становища (ч. 2 ст. 397 КК України), двоє патрульних – у перевищенні влади, що супроводжувалося насильством (ч. 2 ст. 365 КК України), а одному інспектору патрульної поліції інкримінуються обидві вищезгадані статті", - повідомили у ДБР.

Порушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном до 3 років.

Раніше APnews повідомляв, провину поліцейських-ґвалтівників з Кагарлика не можуть довести вже 1,5 роки.

Новини партнерів

У МОЗ пояснили відмінність між бустерною та додатковою дозами вакцин: кому їх вводять
В Естонії українець отримав термін за спробу дати хабар поліцейським

Найпопулярніше за тиждень