ДБР почало розслідування проти Глави ДФС Мельника, який бере участь у конкурсі на посаду директора БЕБ

ДБР почало розслідування проти Глави ДФС Мельника, який бере участь у конкурсі на посаду директора БЕБ
Читать на русском

Глава Державної фіскальної служби підозрюється в незаконній кадровій політиці. Попри це він входить до кола кандидатів на посаду керівника Бюро економічної безпеки.

Державне бюро розслідувань почало досудове розслідування щодо Глави ДФС Вадима Мельника за фактом перевищення службових повноважень при призначенні Андрія Баска на посаду начальника ГУ ДФС в Дніпропетровській області. Про це повідомляє APnews з посиланням на екс-радника директора ДБР і главу ГО "Рада громадського контролю" Олега Шрама.

23 лютого Верховна Рада прийняла Закон №1285-IX, який передбачає відновлення конкурсних процедур призначення на посади держслужби, які були припинені минулого року у зв'язку з карантином.

Глава ДФС Вадим Мельник, розуміючи, що цей нормативно-правовий акт буде підписаний найближчим часом, вирішив оперативно змінити керівництво ГУ ДФС в Дніпропетровській області.

Для цього 5 березня він видав наказ №276 про призначення Андрія Баска, який раніше жодного дня не працював на держслужбі, на посаду заступника ГУ ДФС в зазначеній галузі з випробувальним терміном 1 місяць.

9 березня Баско у свій перший робочий день подав, на ім'я Мельника письмову заяву-згоду про призначення його в.о. начальника ГУ ДФС Дніпропетровської області.

І вже 12 березня Глава ДФС Мельник видав наказ №324-о, яким призначив його керувати цим держорганом.

Ці кадрові рішення Глави ДФС від 5 і 9 березня були прийняті без проведення встановленої в Постанові КМУ від 22.04.2020 №290 процедури, в зв'язку з чим в його діях вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 365 ч. 1 КК України - перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу.

Характерно, що після того, як був оприлюднений даний факт і про нього написали багато ЗМІ, Глава ДФС Мельник, намагаючись приховати свої протиправні дії, почав щодо Баска дисциплінарне провадження і відсторонив останнього від виконання обов'язків.

7 квітня Громадська організація «Рада громадського контролю» за даним фактом подала до ДБР заяву про злочин.

14 травня Печерський районний суд Києва зобов'язав слідчих ДБР почати досудове розслідування по цій заяві.

Раніше APnews повідомляв, на главу ДФС Мельника подали заяву до ДБР через незаконну кадрову політику.

ДБР почало розслідування проти Глави ДФС Мельника, який бере участь у конкурсі на посаду директора БЕБ

Новини партнерів

Українські школярі виграли срібні та бронзові медалі на Олімпіаді з хімії в Токіо
Українська борчиня Черкасова виграла сьому медаль для України на Олімпіади-2020

Найпопулярніше за тиждень