ДБР не може законно звільнити співробітників причетних до вилучення клістронів з військових частин

ДБР не може законно звільнити співробітників причетних до вилучення клістронів з військових частин
Ексклюзив
Читать на русском

Шрам зазначив, що звільнення за нібито вчинення дисциплінарного правопорушення без рішення комісії незаконно

Державне бюро розслідувань не зможе звільнити співробітників, які причетні до вилучення клістронів з військових частин, на законних підставах. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву колишнього радника директора ГБР, адвоката Олега Шрама.

Відповідно до закону, встановлювати факт вчинення дисциплінарного проступку, який тягне за собою покарання, включаючи звільнення, повинна Дисциплінарна комісія ГБР, проте її немає.

Шрам зазначив, що звільнення за нібито вчинення дисциплінарного правопорушення без рішення комісії незаконно, що легко встановить суд. Після цього звільнених відновлять на посадах.

"Чому її немає? Тому що керівництво ГБР намагається сформувати ручної Рада громадського контролю, який делегує зі свого складу 3 з 5 членів Дисциплінарної комісії", - зазначив колишній радник директора ГБР.

Варто відзначити, що Дисциплінарну комісію повинні були створити ще з початку роботи Бюро. Але ГБР, фактично, саботує цей процес, так як вибори до Ради громадського контролю, який делегує зі свого складу 3 з 5 членів цієї самої Дисциплінарної комісії зривається вже кілька років поспіль.

Як повідомляв APnews раніше, слідчі Державного бюро розслідувань в ході обшуків незаконно вилучили СВЧ прилади (клістрони) із зенітних ракетних бригад Повітряних сил ЗС України, які базуються в Хмельницькій, Одеській та Херсонській областях.

Ці пристрої є одним з основних елементів системи наведення зенітних ракетних комплексів на мету, а при їх відсутності частину протиповітряної оборони України (ППО) фактично оголюється.

Новини партнерів

У Миколаєві у мосту сталася мимовільна "ерекція" через ремонтників
ДБР на добу незаконно позбавило половину України систем протиповітряної оборони

Найпопулярніше за тиждень