Данія скасовує всі карантинні обмеження через COVID-19

Данія скасовує всі карантинні обмеження через COVID-19
Читать на русском

Данія повертається до докарантинного життя.

Данія стала першою країною в Європейському союзі, де повністю скасували всі каррантинні заходи. Про це APnews повідомляє з посиланням на Politico.

Рішення про це в міністерстві охороніи здоров'я Данії прийняли ще в кінці літа. У Данії вважають, що коронавірус "більше не становить серйозної загрози для суспільства" через високі показники вакцинації і низького рівня серйозних захворювань і смертей.

"Вакцини і величезні зусилля всіх громадян Данії протягом такого тривалого періоду часу - це основа того, чому ми стаємо сильнішими", - написав міністр охорони здоров'я країни Магнус Хойниках в Twitter.

Тепер у жителів і країни болше не вимагатимуть COVID-сертифікат, щоб зайти в ресторан, позайматися в спортивних центрах або відпочити в нічних клубах. Також маленьких датчан не відправлятимуть на карантин після підтвердження тісного контакту з хворим на коронавірус, а ізоляцію проходитимуть тільки інфіковані.

Нагадаємо, що в Україні, навпаки - карантин збираються посилити найближчим часом. Міністерство охорони здоров'я буде звертатися до уряду з проханням зібратися на позачергове засідання.

Новини партнерів

Іноземці та особи без громадянства можуть вакцинуватися в Україні: кому треба за це платити
У Києві обмежать рух транспорту на одному із виїздів з міста

Найпопулярніше за тиждень