Данілов звинуватив олігархів у саботажі попередніх рішень РНБО

Данілов звинуватив олігархів у саботажі попередніх рішень РНБО
Читать на русском

За словами Данилова, щоб уникнути подальших проблем у цій сфері буде створена велика робоча група.

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що попередні рішення РНБО та укази президента України в енергетичній сфері піддаються саботажу з боку олігархів.

Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву Данілова під час брифінгу.

За його словами, Кабінету міністрів, обласним державним адміністраціям та органам місцевого самоврядування було доручено невідкладно вжити заходів "для безумовного виконання завдань, які визначені вищої Радою нацбезпеки РНБО від 2 грудня 2019 року, від 30 липня 2021 і від 28 серпня 2021 року".

Данілов також нагадав, що вже є три укази президента України саме в енергетичній сфері.

"Вони всі знаходяться на контролі апарату РНБО. Питання з грудня 2019 тягнеться і сьогодні була палка дискусія. Тому що до цього часу, на жаль, є певний саботаж виконання рішення саме в плані створення повного енергетичного балансу України. І сьогодні, коли ми розуміємо, що певне коло осіб, яке в народі зветься олігархами, має великий вплив в цій галузі. Ми вважаємо, що вони можуть бути причетні до того, що до цього часу не з'явився такий фундаментальний документ в нашій країні. Тому починаючи з завтрашнього дня буде створена велика робоча група для того, щоб все, що відбувається в цій галузі було публічним, зрозумілим", - сказав Данілов.

Новини партнерів

З 25 жовтня всі школи України мають піти на канікули - РНБО
Якщо на добу не буде 400 тисяч вакцинованих, то щодня буде понад 1000 смертей – Данілов

Найпопулярніше за тиждень