Данілов заявив, що Ляшка призначили на посаду головного санітарного лікаря "випадково"

Данілов заявив, що Ляшка призначили на посаду головного санітарного лікаря "випадково"
Читать на русском

Україна зіштовхнулась зі складною ситуацією, коли почалась епідемія коронавірусу, а головного санітарного лікаря не було

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що реформа Міністерства охорони здоров’я так і не закінчилась. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву Данілова в інтерв’ю Українській правді.

Він зазначив, що Україна зіштовхнулась зі складною ситуацією, коли почалась епідемія коронавірусу, а головного санітарного лікаря не було.

"Іде епідемія, головного санітарного лікаря немає, а по всіх нормативно-правових актах це та людина, яка безпосередньо відповідає за санітарно-епідеміологічний стан нашої країни", - сказав Данілов.

Секретар Ради національної безпеки і оборони розповів, як відбулось призначення Віктора Ляшка на посаду головного санітарного лікаря країни.

"І я можу сказати, що безпосередньо мав відношення до появи Віктора Ляшка. Це сталося 11 лютого, коли ми в Раді нацбезпеки зібрали велику нараду, була міністр пані Скалецька і я, було, принаймні, чоловік 35-40, і я питаю: "А де наш головний санітарний лікар?". І тут така тиша. Я кажу: "Я не зрозумів". Відповідь: "А в нас його немає". Я кажу: "Почекайте, як немає головного санітарного лікаря, зараз ми в ситуації пандемії?". Я кажу: "А хто тут заступники міністра, є?". Кажуть: "Так". Було там три заступники. Віктор встав і каже: "Я заступник". Я кажу: "Дивіться, призначайте цю людину санітарним лікарем". От так це сталося", - додав він.

Данілов також підкреслив, що був напружений момент, коли мали повернутись громадяни України з китайського Уханя.

"А тоді ми очікували повернення перших українців з Уханя. І був дуже напружений момент, тому що наша система охорони здоров’я вона не була готова. Це є факт. І те, що ми розтягнули в часі цю, ситуацію, дуже багато життів врятувало", - пояснив секретар РНБО.

Як повідомляв APnews раніше, головний санітарний лікар України заявив, що всім громадянам України слід вакцинуватись від небезпечних хвороб, щоб не отримати спалаху під час безпрецедентної пандемії коронавірусу.

Новини партнерів

Від гармати Фаворова до "коронки" від Коноплянки. ТОП-10 найкращих голів 29 туру УПЛ
Ресторанам і театрам Києва дозволили працювати після 22:00

Найпопулярніше за тиждень