Данілов заявив про наявність списків всіх українців, які отримали паспорти РФ на Донбасі

Данілов заявив про наявність списків всіх українців, які отримали паспорти РФ на Донбасі
Читать на русском

Данілов зазначив, що Україна фізично не може вплинути на цей процес

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що відомство має списки всіх українських громадян, які отримали паспорти Російської Федерації на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, всього їх приблизно 156 тисяч. Таку заяву він зробив в інтерв'ю liga.net.

"Ми уважно стежимо за кількістю паспортів, які видаються Російською Федерацією. Це не перший приклад. Вони так робили під час грузинської війни і молдавського процесу. Вони шантажують людей, які працюють на території Донецької та Луганської областей. Платять зарплату і говорять: "Якщо ви не отримаєте паспорта, ми вам не будемо платити гроші". Це суцільний шантаж з боку РФ... Ми вважаємо, що їх досить багато. На сьогодні це близько 156 тисяч паспортів", - сказав секретар РНБО.

Данілов зазначив, що Україна фізично не може вплинути на цей процес, проте в РНБО є списки всіх українських громадян, які отримали російські паспорти.

"Ми фізично не можемо на це вплинути. На сьогодні ми розробляємо певні пропозиції, що б ми мали робити. У нас, до речі, є списки всіх українських громадян, які отримали ці паспорти", - додав він.

Новини партнерів

Олімпіаду в Токіо можуть відмінити через коронавірус, - МОК
У Чернівцях госпіталізували жінку з підозрою на коронавірус після поїздки в Італію

Найпопулярніше за тиждень