Данілов підтвердив, що члени РНБО отримують списки осіб під санкції за 5 хв до засідання

Данілов підтвердив, що члени РНБО отримують списки осіб під санкції за 5 хв до засідання
Читать на русском

Раніше про це розповідав Арсен Аваков.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов на прохання журналістів прокоментував слова екс-міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо того, як ухвалюються рішення на засіданнях. Так, Данілов підтвердив, що члени РНБО отримують списки осіб для голосування за персональні санкції за 5 хвилин до засідання.

Про це Данілов розповів в ході брифінгу 10 листопада, передає APnews.

Так, Данілова запитали, чи правда, що санкції на РНБО "приймаються без доказової бази, а перелік осіб під санкції роздаються членам СНБО за 5 хвилин до засідання". На це секретар РНБО відповів:

"Дійсно, ряд питань, які розглядається в режимі "таємно" видаються безпосередньо перед засіданням під підпис. Після засідання такі документи, які мають гриф "таємно", здаються кожним членом РНБО у зворотній бік. Ми не можемо їх видавати заздалегідь, вони видаються безпосередньо перед засіданням. Кожен член РНБО може з ними ознайомитись, може ставити питання, якщо вони виникають.

Голосування по кожному питанню є персональним. Лист голосування зберігається в Апараті РНБО постійно. Голосування є таємним, але інколи самі члени РНБО говорять, як вони голосували", - розповів Данілов.

Нагадаємо, як повідомляв APnews, Аваков розповів, як приймаються рішення РНБО.

Новини партнерів

Рішення вже є: Данілов заявив, що Україна "адекватно" реагуватиме на ситуацію на білорусько-польському кордоні
У додатку "Дія" можна буде оформити посвідку на проживання для іноземців

Найпопулярніше за тиждень