COVID-сертифікати отримають не всі: Ляшко назвав переваги документу і вимоги до вакцинованих

COVID-сертифікати отримають не всі: Ляшко назвав переваги документу і вимоги до вакцинованих
Читать на русском

"Ковід"-сертифікат дозволить перетинати кордон, якщо країна вимагає вакцинацію.

Міжнародний сертифікат вакцинації від коронавірусу буде видаватися лише тим вакцинованим особам, яким зробили щеплення препаратом, схваленим ВООЗ. Це визначено міжнародними медико-санітарними правилами.

Про це РБК-Україна заявив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає APnews.

За його словами, міжнародні COVID-сертифікати будуть видаватися відповідно до вимог національних законодавств або міжнародних договорів. Ляшко пояснив, що, відповідно до міжнародних правил, "ковід"-сертифікат дозволяє перетинати кордон, якщо країна вимагає вакцинацію.

"Правила складання цього сертифікату визначені в міжнародних медико-санітарних правилах і його можна видавати, якщо людина отримала повний комплекс проведених щеплень вакциною, яка дозволена до використання ВООЗ", - наголосив Ляшко.

Також санлікар зазначив, що через глобальний дефіцит вакцин та обмежений доступ до них, країни світу обговорюють цифрові сертифікати, які зберігатимуть дані не лише про вакцинацію, але й про наявність антитіл чи негативний COVID-тест.

"Він (цифровий сертифікат - ред.) дозволятиме подорожувати, тобто вільно перетинати кордони країн. А також розглядається питання щодо можливості відвідування додаткових масових заходів, які недоступні в період жорстких карантинних обмежень для невакцинованих, тих, хто не хворів або не мають антитіл", - розповів Ляшко і додав, що протягом травня МОЗ визначить, які переваги матимуть власники COVID-сертифікату в Україні.

Як повідомляв APnews, в Україні з 1 липня можуть запустити COVID-паспорти.

Новини партнерів

На Львівщині 3-річний хлопчик один пройшов більше 4 км: поліція дивом знайшла малюка, - фото
В Україні незабаром з'явиться індійський штам COVID-19, - Степанов

Найпопулярніше за тиждень