Cоvid-19 - це не грип: інфекціоніст розповіла про нюанси коронавірусу

Cоvid-19 - це не грип: інфекціоніст розповіла про нюанси коронавірусу
Читать на русском

Ольга Голубовська зазначила, що тяжкість захворювання залежить ще і від дози вірусу, яку отримала людина

Пацієнти з тяжким перебігом Cоvid-19 можуть лікуватися в лікарні кілька місяців. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву лікаря-інфекціоніста Ольги Голубовської в ефірі телеканалу НАШ.

"Легкий перебіг захворювання Cоvid-19 ми проводимо профілактику вітамінами, щоб запобігти важкий перебіг. Якщо мова йде про важкий перебіг, то це не грип, тому що при грипі в перший тиждень - дві людина або гине, або одужує. Пацієнти з тяжким перебігом Cоvid -19 лежать по два місяці, на них витрачається величезний ресурс, величезна кількість кисню і ти ж не кинеш цю людину. У США чітко вказано, що на певному етапі вже не надають медичну допомогу, а я як лікар знаю випадки, коли ми проходили чудесним чином всі ці важкі періоди та люди одужували", - пояснила лікар.

При цьому вона вказала, що якщо людина захворіла, то необхідно мінімізувати ризики зараження, а саме:

  • збереження дистанції;
  • використання засобів індивідуального захисту.

"З огляду на, що зараз сезон, враховуючи вологість, то якщо ви десь в тісній спільноті, то не одну маску одягати, а дві для мінімізації дози вірусу. Чим більше доза, тим важчий перебіг хвороби. Рукавички потрібно обробляти, як і руки, тому вони не обов'язкові", - зазначила Голубовська.

Також вона зазначила, що вітаміни D і С необхідно вживати, якщо є їх дефіцит в організмі.

"При цьому захворюванні йде зниження (концентрації вітамінів в організмі, - ред.). Багато знаходяться в дефіциті, тому оптимально контролювати свій рівень у лікаря", - вказала інфекціоніст.

Як раніше повідомляв АPnews, пандемія COVID-19 триватиме мінімум до 2022 року, але люди навряд чи коли-небудь знімуть маски. Такі прогнози дав інфекціоніст.

Новини партнерів

У Харкові суд взяв під варту чоловіка, який зґвалтував свою 15-річну сусідку
Україна вийшла з чергового договору СНД

Найпопулярніше за тиждень