Чорний піар. Соціолог пояснив, чому ЛГБТ-агітація не врятує "Батьківщину" на виборах

Чорний піар. Соціолог пояснив, чому ЛГБТ-агітація не врятує "Батьківщину" на виборах
Ексклюзив
Читать на русском

За словами соціолога, підняття питань такого типу в контексті передвиборчої кампанії не отримають підтримки серед населення.

Агітація за рівність у ставленні до ЛГБТ-представників та гетеросексуалів, про яку йдеться у передвиборчому рекламному ролику Олександра Горбаченка, навряд чи призведе кандидата від "Батьківщини" до успіху. Навпаки – лише може зашкодити.

Про це в коментарі APnews розповів соціолог Олександр Шульга.

"Традиційні цінності "Батьківщини"- любов, взаєморозуміння та рівність", - говорить в кінці ролика кандидат на місцевих виборах по Оболонському району.

Соціолог порівняв розширення прав ЛГБТ-спільноти з легалізацією зброї, наркотиків та проституції, тому що українське суспільство і, зокрема, українське законодавство, на жаль, не готові до такого. Також він припускає, що ролик відповідного змісту може бути націлений на банальне привернення уваги до власної персони.

"У нас, як правило, люблять "чорний піар", коли той чи інший кандидат нібито підтримує чи то ЛГБТ, чи то легалізацію наркотиків.

Напевно, він вирішив запам'ятатися. Дійсно, у нас всі теми такого ліберального штибу …і легалізація наркотиків, і легалізація проституції, і легалізація одностатевих шлюбів, розширення прав ЛГБТ (визнання їх цивільного партнерства, опіка над дітьми), і легалізація зброї, якої у нас 2 мільйони на руках (зареєстрована) …у нас немає відповідних законів", - зазначив Шульга.

За словами соціолога, підняття питань такого типу в контексті передвиборчої кампанії не отримають підтримки серед населення.

"Якщо подивитись, політичні сили, які мають непогані рейтинги, які вже при владі, роками відкладають ці всі питання.

Зброю треба унормувати, тому що зброя є, а закону немає; проституція є, її зрозуміло хто кришує, в тому числі правоохоронні органи, але ми нічого з цим не робимо.

Знову ж таки …якщо підняти питання паліативної медицини, медичного канабісу, то опоненти відразу почнуть використовувати це для збиття рейтингу. Нещодавно "просочилося", що "Слуга народу" обговорює можливість медичного канабісу.

Такі дії "Батьківщини" – доволі ризикований крок. Він не допоможе, а навпаки", - наголосив Олександр Шульга.

Варто зазначити, що велику роль відіграє ще й те, що найвідповідальнішими виборцями є люди похилого віку, оскільки молодь часто не має активної політичної позиції. Таким чином, (не)голосувати за кандидата, який відкрито агітує підтримувати одностатеві шлюби будуть ті, хто (переважно) дотримується більш консервативних поглядів на життя.

"Люди старшого віку – це ті люди, які, скоріше за все, і прийдуть голосувати, тому не та цільова аудиторія. Молоді люди, середнього віку більш ліберально налаштовані, але їх прийде набагато менше (ред. – голосувати на місцевих виборах).

Є ймовірність, що це просто провокація, щоб викликати до себе цікавість, але будувати на цьому передвиборчу кампанію навряд чи вийде, це не призведе до успіху", - пояснив соціолог Олександр Шульга.

Як повідомляв APnews, кандидат в депутати від "Батьківщини" оскандалився передвиборчою рекламою з пропагандою гомосексуалізму.

Новини партнерів

Уряд заборонив працювати кафе та ресторанам після 22:00 навіть в "зеленій" зоні
Кабмін обмежить кількість учасників масових заходів в Україні

Найпопулярніше за тиждень