Членам правління "Нафтогазу" достроково виписали багатомільйонні премії

Членам правління "Нафтогазу" достроково виписали багатомільйонні премії
Читать на русском

Загальна сума премій складає близько 126 млн гривень.

Чотирьом членам правління НАК "Нафтогаз Україна" передбачається премія у розмірі 126 мільйонів гривень. Наглядова рада визначила розміри річних премій вже за підсумками роботи за перші шість місяців.

Про це прес-служба "Нафтогазу" повідомила УНІАН у відповідь на запит, передає APnews.

Зокрема, йдеться про чотирьох членів правління: Отто Арнолда Ватерландера, Петруся Стефануса ван Дриля, Сергія Перелому і Ярослава Теклюка.

"Крім того, наглядова рада прийняла рішення, що компанія повинна затвердити загальні умови банківської гарантії як механізм забезпечення виконання нею зобов'язань із виплати премій за підсумками роботи за рік, премій за реалізацію цілей у середньострокових проектах, а також обсягів вихідної допомоги, відповідно до умов трудових договорів для вищезазначених членів правління", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у компанії, загальна сума премій складає близько 126 млн гривень, що відповідає розмірам 17 місячних окладів членів правління, які займають низку посад у НАК.

Разом із сумою потенційної вихідної допомоги (12 місячних окладів) сума, яку компанія повинна зараз виділити для покриття цих виплат безвідкличної банківської гарантії, є близько 215 млн гривень до оподаткування, що становить 29 місячних окладів кожного з членів правління, яких згадано вище і які займають низку посад у Нафтогазі, і близько 173 млн гривень після оподаткування.

Зазначається, що банківську гарантію повинні здійснити 15 грудня 2021 року або у разі припинення трудового договору з відповідним працівником - протягом 2021 року.

Крім того, у рішенні окремо зазначається, що результати діяльності протягом II півріччя 2021 року не враховуються та що їх має оцінити наглядова рада.

Як повідомляв APnews, Вітренко заявив, що реальні збитки "Нафтогазу" можуть перетворитися у "намальований прибуток".

Новини партнерів

У Бельгії число загиблих через повені зросло до 41
Гауптвахта, "багата" дружина та майже 50 тис. зарплати: що відомо про нового Головнокомандувача ЗСУ Залужного

Найпопулярніше за тиждень