Черга з катафалків до київського крематорію складає близько двох годин - Радуцький

Черга з катафалків до київського крематорію складає близько двох годин - Радуцький
Читать на русском

За його словами, не можна вимагати від людей робити щеплення, якщо велика кількість нардепів досі не вакциновані, не маючи на це протипоказань.

Нардеп "Слуги народу" та голова Комітеті з питань охорони здоров'я Михайло Радуцький заявив, що в Україні - катастрофічні показники по смертності від коронавірусу. За його словами, тільки у Києві черга з катафалків до крематорію складає близько 2-х годин.

Про це APnews пише з посиланням на його заяву з трибуни Ради під час засідання.

"Україна має в середньому на добу більше 18 тисяч нових хворих на коронавірус. Ми є другою в світі країною по кількості померлих. 495 людей померли за минулу добу, позаминула доба - більше 500 людей. Але ми не можемо вимагати від людей берегти своє здоров’я, виконувати вимоги карантинних обмежень, якщо ми самі їх порушуємо", - сказав він.

Додав, що 80% людей у ВР не розуміють, що масковий режим обов’язковий для виконання. Велика кількість нардепів, представників Апарату ВР, секретаріатів комітетів невакциновані, не маючи на це протипоказань.

"Що ми тоді вимагаємо від людей? Керівництво, прошу знову організувати щеплення для бажаючих у стінах ВР, більш ретельно вимагати виконання карантинних обмежень. Завтра буде постанова по боротьбі з коронавірусом у стінах ВР, дуже прошу її підтримати", - сказав Радуцький.

Та попросив також дозволити в Україні екстрене використання іноваційних ліків від коронавірусу, як це було зроблено свого часу з вакцинами. Йдеться про законопроект №6121 про «інноваційні ліки, які мають пряму дію проти захворювання COVID-19».

APnews писав, що вперше за всю пандемію 19 жовтня від COVID-19 в Україні померли понад півтисячі людей.

Новини партнерів

Нардеп «Слуги народу» Третьякова заявила, що у неї готовий «законопроект про евтаназію»
Голова МОЗ ініціюватиме звільнення керівника охорони здоров’я Запоріжжя

Найпопулярніше за тиждень