Через пандемію COVID-19 люди почали боятися сексу та спілкування з людьми - дослідження

Через пандемію COVID-19 люди почали боятися сексу та спілкування з людьми - дослідження
Читать на русском

Всупереч всім страхам, третина опитаних зізналися, що їм знову подобається гуляти, спілкуватися та почуватися як до пандемії.

Британські дослідники з'ясували, які нові специфічні страхи з'явилися у людей через пандемію та як з ними боротися.

Про це повідомляє APnews із посиланням на Perspectus Global.

Пандемія COVID-19 та соціальна ізоляція сильно вплинули на звичне життя людей, котрі змушено почали жити за новими правилами. Майже за 2 роки наслідки вірусу торкнулися всіх можливих сфер життя, зокрема ментальне здоров'я людей. У зв'язку з цим у нас з'явилися нові страхи та побоювання перед побутовими речами, про які ми раніше навіть не замислювалися.

Британська дослідницька компанія провела опитування серед 1500 британців та з'ясувала, через що найбільше стали нервувати та переживати люди після пандемії.

Так, 22% людей зізналися в невпевненості в сексі, а 38% нервуються через появу і спілкування з людьми навіть наперекір тому, що соціальне життя поступово повертається в допандемічне річище.

Ще 41% британців некомфортно почуваються у своєму тілі. Згідно з дослідженням, в середньому зараз британець на 20 фунтів важчий за його комфортну вагу, при цьому 31% намагаються почати харчуватися здоровою їжею, а 44% стверджують, що просто не знають, як змусити себе повернутися у форму.

Учасники дослідження розповіли, що переживають щодо зустрічей зі старими друзями (24%), балаканини в барі (23%) та перевдягань у спортзалі (22%).

Крім цього через пандемію британці стали більш сором'язливими. Якщо раніше вони могли з легкістю познайомитися з "загадковою" персоною, то зараз 30% з 1500 важко справляються з цим. По 28% людей зазнають труднощів перед польотом на літаку та незручність під час танців у клубі або на вечірці, ще 27% почуваються невпевнено під час презентації.

Також 27% жителів Британії хвилюються, що за час пандемії втратили почуття стилю, але й тепер у них поменшало приводів для “виходу у світ”.

Але найбільше британці стали переживати, що через пандемію вони не працюють на повну силу (60%).

Психолог Бекі Спелман, коментуючи дослідження, сказала, що відчувати тривогу з приводу повернення до допандемічного колообігу спілкування або подорожей після майже двох років обмеженого спілкування з іншими людьми - це нормально.

“Ви можете трохи втратити навички міжособистісного спілкування, такі як уміння вести світську бесіду, однак важливо пам'ятати, що ми всі в одному човні. Враховуючи, що багато хто з нас набрав вагу та погіршив фізичну форму через локдаун, то зрозуміло, що ми можемо соромитися одягати купальник чи спортивний костюм у тренажерному залі. Але знову ж таки, більшість людей перебувають у такій самій ситуації”.

Психолог порадила більш поблажливо ставитися до себе та оточення під час повернення до нового постпандемічного життя.

Раніше APnews також повідомляв, британські вчені заявили, що синя медична маска робить чоловіків привабливішими для жінок, ніж тканинна.

Новини партнерів

У Держспецзв'язку попередили про кібератаки на українські сайти 22 лютого
Євросоюз розмістить в Україні військово-тренувальну місію - Кулеба

Найпопулярніше за тиждень