Через критичну ситуацію з COVID-19 людей ховають в пластикових пакетах і без відспівувань - Тодуров

Через критичну ситуацію з COVID-19 людей ховають в пластикових пакетах і без відспівувань - Тодуров
Читать на русском

Він зазначив, що якщо ви захворієте і у вас будуть ускладнення, вас нікуди сьогодні покласти.

Через критичну ситуацію з COVID-19 в Україні в лікарнях вже немає місць, а померлих ховають "в пластикових пакетах без відспівувань".

Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву директора інституту серця Бориса Тодурова в ефірі НАШ.

Він пояснив, що на коронавірус хворіють не тільки люди похилого віку та люди з хронічними захворюваннями. Серед пацієнтів дуже багато молодих людей.

"На жаль, сьогодні хворіють всі, не тільки люди похилого віку і діабетики. У нас дуже багато молодих пацієнтів, які знаходяться в критичному стані. Серед цих молодих пацієнтів є і ті, хто помер внаслідок хвороби навіть у стінах нашої, високо спеціалізованої клініки, де є супер-реанімація і супер-фахівці", - зазначив Тодуров.

Він зазначив, що місць з лікарнях вже немає, а померлих ховають без відправ і панахиди. Також лікар закликав людей дотримуватися всіх норм безпеки.

"Не піддавайте себе додатковому ризику, надіньте ці чортові маски, якщо ви виходите на вулицю. Мийте руки, не ходіть в ніякі громадські місця, ви піддаєте себе смертельному ризику. Якщо ви захворієте і у вас будуть ускладнення, вас нікуди сьогодні покласти. Це вже не жарти. Сьогодні ховають людей в пластикових пакетах без панахиди і відспівувань. Це відбувається на кожному кроці, ви просто не бачите всієї драматичності цієї ситуації", - сказав Тодуров.

Раніше APnews писав, що у ВООЗ розповіли, коли будуть перші поставки вакцини від COVID-19.

Новини партнерів

Шматки машини на дорозі та три жертви: в Житомирській області авто влетіло в фуру
Церемонія прощання з легендарним Арменом Джигарханяном в Москві пройде у відкритому форматі

Найпопулярніше за тиждень