Бустерна доза потрібна не всім: Голубовська розповіла, кому слід вколоти третю дозу COVID-вакцини

Бустерна доза потрібна не всім: Голубовська розповіла, кому слід вколоти третю дозу COVID-вакцини
Читать на русском

За словами інфекціоніста, молодим людям таке щеплення може завдати швидше шкоду, ніж захистити

Бустерна (третя) доза вакцини від коронавіруса потрібна не всім. Її слід колоти людям з імунодефіцитом - слабким виробленням антитіл. При цьому молодим людям таке щеплення може завдати швидше шкоду, ніж захистити

Про це заявила провідний лікар-інфекціоніст Міністерства охорони здоров'я Ольга Голубовська в ефірі "Україна 24", передає APnews.

"Я згодна з міжнародними рекомендаціями, що бустерне щеплення потрібне особам з імунодефіцитними станами. Тільки потрібно розуміти, що це таке", - заявила вона.

І пояснила, що нежить - це не імунодефіцит. Як правило, у організму проявляється слабке вироблення антитіл при наявності онкологічного або іншого тяжкого захворювання.

Що стосується молоді - за словами Голубовської, існують авторитетні статті, згідно з якими бустерне щеплення протипоказане молодим людям і швидше завдасть шкоди, ніж захистить від пандемії. Хоча підхід до вирішення ситуації із захворюваністю може змінюватися в ході мутацій вірусу.

Як писав APnews, раніше Голубовська заявила, що людина може захворіти на коронавірус навіть при наявності високого рівня антитіл.

Читайте також:

Новини партнерів

"Зразковий декларант": НАЗК завершило перевірку декларації Зеленського після скандалу з офшорами
Україну вперше запросили на Конференцію НАТО, де будуть питання тільки для країн-членів

Найпопулярніше за тиждень