"Бумбокс", "Плач Єремії" та ряд інших музикантів відмовилися взяти участь в концерті на День Незалежності

"Бумбокс", "Плач Єремії" та ряд інших музикантів відмовилися взяти участь в концерті на День Незалежності
Читать на русском

Також режисер концерту спробувала прояснити ситуацію зі скандалом навколо групи Green Grey.

У концерті на честь Дня Незалежності України на НСК "Олімпійський" не буде цілого ряду груп і виконавців. Деякі з них не зможуть виступити через концерти в інших містах, але були і ті, хто просто відмовився від участі в концерті.

Про це APnews повідомляє з посиланням на режисера концeрта до 30-річчя Незалежності України Катерину Царик та її виступ на одному з телеканалів.

За словами Царик, групи "Друга ріка", "Антитіла" та Onuka не змогли б взяти участь в концерті, оскільки їх вже "ангажували" для концертів в інших містах. Однак були і колективи, які просто відмовилися від виступу на благодійному концерті.

Так, група "Бумбокс" дуже "коректно відмовилася від участі". Також не захотів виступати на концерті музикант і вокаліст групи "Плач Єремії" Тарас Чубай. Також Царик прокоментував скандал зі скасуванням виступу на концерті групи Green Grey.

"Ми дуже хотіли, щоб Green Grey виступив, ми вели переговори і ми створювали для них номер. Але, на жаль, після виходу в соцмережі відеозвернення одного з учасників, а саме Муріка, щодо мовного закону ... нас це все поставило в певний шок. нам здалося це дуже некоректним стосовно цього свята, тому нам довелося розлучитися на це свято", - заявила Царик.

Що було раніше

Раніше учасники гурту Green Grey розповіли, що Офіс президента заборонив їх виступ на День Незалежності через російську мову. В ОПУ тоді виправдалися і назвали "логічним" те, що на День Незалежності будуть виступати тільки україномовні колективи. Втім, ми показували, що серед учасників концерту вистачає російськомовних артистів.

Однак на цьому проблеми Green Grey не закінчилися. Так, після "мовного скандалу" телеканал Україна викреслив Green Grey з фільму до Дня Незалежності. А організатори концерту до Дня незалежності заявили, що їм з групою просто "не по дорозі". І навіть анонс сольного концерту групи, не став гарантією того, що концерт таки відбудеться. Адже пізніше стало відомо, що їх сольний концерт також скасували.

Новини партнерів

Прокуратура вилучила автомобілі, що дрифтували на Софійській площі
У МОН назвали найпопулярніші спеціальності серед бюджетників 2021 року

Найпопулярніше за тиждень