Будинок у Кропивницькому, де рвонув газ, може бути аварійним, відселено людей з 36 квартир - мер

Будинок у Кропивницькому, де рвонув газ, може бути аварійним, відселено людей з 36 квартир - мер
Читать на русском

Люди найближчі два дні не потраплять додому

Внаслідок вибуху житлового будинку в Кропивницькому наразі відселено мешканців 36 квартир. Всі вони найближчими днями не зможуть потрапити до своїх квартир, бо будинок перевіряється.

Про це заявив на брифінгу мер Кропивницького Андрій Райкович, передає APnews.

Він пояснив, що будинок, у якому вчора стався вибух, крупно-панельного будівництва, через що вплив від вибуху не лише в епіцентрі, а й у сусідніх квартирах, та в цілому може мати вплив на конструкцію.

"Цієї ночі мешканці другого під’їзду однозначно не повернуться, і наступної також. А мешканці 3-го і 4-го - зараз питання вирішується. Спочатку приміщення мають перевірити електрики та інші фахівці", - сказав він.

За його словами, кількість відселених людей - мешканці 36 квартир, і всі - у другому під’їзді, який постраждав найбільше. Також відселено мешканців декількох сусідніх квартир, тобто загальна кількість - до 40.

"Кількість людей, які звернулися за потребою розміщення на нічний період, було всього шість в першу ніч, зараз ситуація може змінитись. Але у нас є необмежена кількість ліжкомісць для розміщення всіх бажаючих", - резюмував міський мер.

Раніше APnews писав, що під час вибуху газу в багатоповерховому будинку в Кропивницькому, внаслідок якого почалася масштабна пожежа, постраждали дві сестрички 13 та 8 років, а їхній 37-річний батько загинув. Медики розповіли, у якому стані дівчинки.

Новини партнерів

Разумков з нардепами фракції Порошенка подали до Ради проект про звільнення голови МВС
«Заплющити очі» за 500000 дол: СБУ затримала на хабарі підприємця з Дніпропетровщини

Найпопулярніше за тиждень