"Бронь за п'ять хвилин". Три закриті копами за порушення карантину ресторани в Києві працюють всупереч штрафам

"Бронь за п'ять хвилин". Три закриті копами за порушення карантину ресторани в Києві працюють всупереч штрафам
Ексклюзив
Читать на русском

Ми перевірили заклади, які вже були оштрафовані за порушення карантину - спробували забронювати столик на компанію з 15 людей. І в нас вийшло

Ресторани і кафе Києва продовжують свою роботу, незважаючи на вже виписані їм за порушення карантину протоколи. Редакція APnews провела телефонний рейд по "закритим" Держпродспоживслужбою закладам, і в 3 з 6 нам вдалося забронювати столик на велику компанію з 15 чоловік.

Так, наприклад, в звіті на офіційному сайті Держпродспоживслужби зазначено, що в період з 17 по 18 квітня в столиці були закриті 4 заклади, які працювали, незважаючи на карантин - це «Just Cafe», ресторан «Стейкхаус» і нічні клуби «Fifty club» і «SPARKS».

Сьогодні, 20 квітня, ми зателефонували їм зі спробою забронювати столик на цю п'ятницю, 23 квітня (локдаун введений до кінця місяця), на досить велику компанію з 15 чоловік. Відмовився лише один заклад і це "Стейкаус". Там нам повідомили, що зараз працюють тільки на винос і, на жаль, не зможуть нас обслужити.

У «Just Cafe» нам сказали, що зроблять попередній резерв і в цілому все повинно вийти, але ближче до дати потрібно буде ще раз продублювати бронь "на всякий випадок". На питання, що може статися, там повідомили, що "все залежить від поліції".

Обидва нічні клуби також з радістю прийняли наш резерв, повідомивши, що працюють аж до ранку.

Також за офіційними даними було закрито в період з 20 березня по 14 квітня ресторани BAO і NAM. При цьому на кожен з них вже склали по 2 протоколи за порушення.

У відповідь на наш дзвінок і прохання відсвяткувати день народження в цю п'ятницю в ресторані NAM відмовилися відразу, хоч і злегка невпевнено. А ось в BAO сказали, що резерв можливий, але тільки для уточнення ціни з нами зв'яжеться адміністратор - і записали номер. Через годину адміністратор з нами все-таки зв'язався і повідомив, що бронь неможлива і заклад працює на винос. На питання, чому нам відразу так не відповіли, вибачилися і сказали, що інформація була доведена некоректно. Є ймовірність, що нас просто пробили по номеру, але це тільки припущення.

Читайте також:
"Там був армагедон": в Держпродспоживслужбі розповіли про рейд по "Епіцентрах" та їх мізерний штраф

Новини партнерів

У Полтаві встановлять найбільший в області державний прапор майже за 3 мільйони гривень
Зрада дня: Google включив борщ в ТОП-10 російських страв

Найпопулярніше за тиждень