Британський мільярдер Бренсон закликав лідерів бізнесу об'єднатися проти РФ та відстояти суверенітет України

Британський мільярдер Бренсон закликав лідерів бізнесу об'єднатися проти РФ та відстояти суверенітет України
Читать на русском

За словами Бренсона, бізнесмени єдині у думці, що війна між РФ та Україною матиме руйнівні та жахливі наслідки.

Відомий британський мільярдер та засновник корпорації Virgin Group Річард Бренсон висловився щодо можливого повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України, закликавши лідерів бізнесу об'єднатися проти Росії та відстояти суверенітет України.

Про це APnews повідомляє з посиланням на статтю Річарда Бренсона "Мої думки про Україну та Росію". За його словами, світовий бізнес з великим занепокоєнням спостерігають за нарощуванням російських військ біля кордонів України й настав час "зібратися та відстояти суверенітет України".

Бренсон наголосив, ті, з ким він спілкується, єдині на думці, що війна між Росією та Україною матиме руйнівні наслідки.

"Ніколи в останні роки не було більшого ризику повномасштабної війни на європейській землі... Що у 2022 році, чорт забирай, робить одна країна, накопичуючи танки біля кордонів іншої? Навіть якщо за це доведеться платити, всі ми повинні чітко дати зрозуміти, що агресія завжди неприйнятна, і міжнародний приватний сектор підтримає весь спектр санкцій проти будь-якої держави, яка намагається порушити суверенітет іншої", - наголосив він.

Бренсон упевнений, що це ще більше ізолює Росію та її президента від решти світу та зруйнує економіку країни, не дозволивши їй розпочати війну.

"Це ще більше ізолює Росію та її президента від решти світу, зруйнує російську економіку. Основний тягар агресії нестиме мирне населення. Це не той конфлікт, у якому президент Путін може перемогти у довгостроковій перспективі. Хоча його, здається, мало хвилює, що світ думає про його геополітичні амбіції, його має дуже хвилювати, яким буде майбутнє його власної країни", - зазначає бізнесмен.

Мільярдер нагадав, що вісім років тому, коли наміри Путіна щодо України стали очевидними для решти світу, він разом з партнерами доклав зусиль для мобілізації російських та українських бізнес-лідерів для мирного врегулювання відносин. Він додав, що тоді не вдалося отримати жодного російського підпису. Це було через страх режиму у Москві.

Раніше APnews повідомляв, після заяви про "незначне вторгнення" Російської Федерації президент США Джо Байден зробив нове, в якому наголосив, що будь-який перетин російськими військами кордону України Америка вважатиме вторгненням.

Новини партнерів

"Шоу не буде": оскарження запобіжного заходу Порошенка перенесли на два тижні
Україна може перейняти досвід Великобританії та скасувати карантин - Ляшко

Найпопулярніше за тиждень